Lansarea albumului „Gigi Căciuleanu|OmulDans” Cultură
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 206 Vizualizări

Lansarea albumului „Gigi Căciuleanu|OmulDans”

Luni, 14 mai, de la ora 18.00, Foaierul Sălii Mari a Teatrului Național Târgu-Mureș a găzduit lansarea albumului „Gigi Căciuleanu|OmulDans” realizat de către Ludmila Patlanjoglu și editat de Editura Nemira.

Seara a fost deschisă de Monica Ristea și Nicu Mihoc care au recitat un pasaj din „Cartea Junglei X” (Teatrul „Ariel“ Târgu Mureș, 2002).

Și-au ocupat locurile în față pentru a depănă amintiri poetul, dansatorul, pedagogul, teoreticianul Gigi Căciuleanu alături de Ludmila Patlanjoglu, autoarea cărții și moderatoarea evenimentului, Nicu Mihoc, Monica Ristea, Irina Ionescu, Gabriel Popescu, directorul teatrului Ariel și Adina Melega, prof. universitar la UAT.

Acest album realizat cu măiestrie trebuie tratat ca un obiect de artă și asta datorită editurii, dar mai ales celor doi sponsori, producătorul lui Gigi Căciuleanu și președintele Art Production, Valerian Mareș, care cu echipa lui foarte mică, cei trei mușchetari, au fost întotdeauna alături de el, în spate și l-au ajutat și la realizarea acestui volum. Cartea aceasta, în afara faptului că arată din punct de vedere grafic excepțional, datorită designerului Bogdan Căpâlnean, absolvent de arte plastice în București, există și datorită teatrologului Irina Ionescu, inițiatorul proiectului care i-a coordonat pe Ludmila Patlanjoglu și Gigi Căciuleanu.

„E o împlinire foarte importantă pentru mine după celelalte două cărți. E un artist despre care spun mari spirite, oameni extrem de exigenți, mari artiști ca Maia Plisevskaia, Pina Bausch, Ioan Holender, Pierre Cardin (nu doar un creator de modă, dar și un geniu al artelor), îl numesc geniu, deci vă dați seama ce înseamnă acest termen. Acest termen există încă de la început pentru că îi spuneau zburătorul. Veți vedea în album fotografii superbe, care impresionează prin prezentă și coreografie, coregrafii făcute în marile scene ale lumii, ale spectacolului. Gigi Căciuleanu figurează în dicționarul Larousse ca unul din artiștii importanți ai lumii și unul din artiștii dansului contemporan, atât în Franța, cât și în România și alte țări.” ne-a spus Ludmila Patlanjoglu.

Într-o atmosferă caldă, între prieteni, s-au depănat amintiri de pe scenă și în spatele ei, i s-a cântat la mulți ani artistului a cărui zi de naștere a fost duminică, iar doritorii au primit la final autografe de la autoarea cărții și protagonistul acesteia.

Text și foto: Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE