Prima medalie europeană pentru România la parakarate Sovata
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 296 Vizualizări

Prima medalie europeană pentru România la parakarate

Dintre cei cinci sportivi care au reprezentat România la Campionatele Europene de Parakarate, varianta WKF, desfășurate la sfârșitul săptămânii în Serbia, la Novi Sad, doi au fost sportivi mureșeni ai clubului Sport Grup Sakura Târgu-Mureș, iar unul dintre aceștia cucerit prima medalie pentru „tricolori” în întrecerile continentale.

Delegația României a fost alcătuită la această primă întrecere organizată la nivel european pentru sportivi cu dizabilități din cinci sportivi, doi târgumureșeni cu deficiențe de vedere și alți trei cu deficiențe intelectuale, toți trei din Timișoara.

Având în vedere faptul că întrecerile erau destinate unor sportivi cu diverse dizabilități, toate demersurile pentru deplasare, cazare, înscriere și participare la competiție s-au desfășurat diferit față de orice alte întreceri sportive. Cei doi sportivi mureșeni au fost înscriși în probele de kata ale nevăzătorilor, întreceri care s-au desfășurat pe grupe. Unul dintre aceștia, Szanto Attila, în vârstă de 56 de ani s-a clasat pe locul 3 în grupa sa și pe locul 5 în clasamentul final.

Un polisportiv care depășește barierele

Cel de-al doilea a fost Vasile-Tinu Pop, cel care a cucerit medalia de argint, prima pentru România. Acesta are 53 de ani, dar poate fi considerat un polisportiv. Este campion național și la popice pentru nevăzători, titlu cucerit recent în întrecerile desfășurate pe arena târgumureșeană. Practică artele marțiale la clubul GS Sakura de cinci ani și este pregătit de o întreagă echipă care lucrează alături de președintele Adrian Belean. El a obținut a doua notă în grupa de calificare, după un reprezentant al Spaniei, obținând calificarea în finală. Cei 7 arbitri care au arbitrat o finală foarte echilibrată au acordat notele după a doua evoluție, iar nota cea mai mică și cea mai mare au fost eliminate, decizia fiind lutaă după media din celelalte cinci note. Câștigător a fost desemnat spaniolul Francisco Jose Lozano Ortega, iar podiumul a fost completat de letonul  Martins Vizulis. Acesta din urmă îl „învinsese” pe târgumureșean la ediția precedentă a Campionatelor Mondiale, desfășurate în urmă cu doi ani, la Linz. Acest rezultat i-a adus lui Vasile-Tinu Pop și calificarea la Mondialele din luna octombrie, la Madrid.

Înfrățiți cu echipa Serbiei, lotul României va participa la un stagiu de pregătire în vederea participării la Mondiale. Rezultate remarcabile, care dovedesc încă o dată că sportul nu are bariere, din niciun punct de vedere.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE