Home / Cultură / S-a dat startul la înscrierile pentru ARTDOOR la Awake

S-a dat startul la înscrierile pentru ARTDOOR la Awake

Distribuie

Cum ne-a obișnuit și anul trecut, festivalul AWAKE va fi gazda evenimentului ARTDOOR, concursul internațional și tabăra de creație pentru instalații de mari dimensiuni. 

Concursul își propune selectarea și finanțarea proiectelor de artă contemporană și arhitectură, fiind acordate premii de peste 20.000 euro. Proiectele câștigătoare vor fi expuse în aer liber, în cadrul Festivalului AWAKE, în perioada 17-19 august 2018, pe domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș.

Concursul este deschis participării autorilor individuali sau comunităților de artiști, iar înscrierile se pot face până pe 11 iunie 2018 prin completarea formularului disponibil pe site-ul artdoor.awakefestival.ro. Printre criteriile pe baza cărora se va realiza evaluarea proiectelor se numară originalitatea proiectului, reprezentativitatea conceptului în contextul temei, impactul estimat asupra publicului și fezabilitatea proiectului, toate detaliile fiind disponibile în regulamentul oficial al concursului publicat pe site.

Lucrările câștigătoare vor fi expuse în cadrul Festivalului AWAKE

Motto-ul competiției ARTDOOR, „Big Art Meets Nature”, este inspirat de locul unde vor fi expuse lucrările câștigătoare –  Domeniul Teleki din Gornești, care găzduiește un parc dendrologic impresionant și Castelul Teleki, un monument arhitectural de secol XVIII, denumit „cel mai frumos castel din Transilvania”. Natura conturează astfel un spațiu expozițional unic, unde iubitorii de artă se pot întalni și pot crea un forum de discuție.

Cei care se ocupă de organizare sunt Asociaţia Culturaft cu sprijinul Consiliul Județean Mureș și în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România.

Elena POLEARUȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.