Home / Sanatate / Protest al asistenţilor medicali
IBCVT blue

Protest al asistenţilor medicali

Distribuie

Asistenţii medicali de la blocurile operatorii ale secţiilor de Chirurgie şi Ortopedie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş, precum şi cei de la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) au refuzat luni, 14 mai, să intre în serviciu, după ce au primit fluturaşii de salariu fără sporurile promise de Ministerul Sănătăţii, informează www.agerpres.ro.
„A fost un protest spontan al asistentelor de la blocul operator de la Chirurgie şi Ortopedie şi IUBCvT. Am fost solicitaţi noi, cei din Sanitas, şi conducerea spitalului, am avut o discuţie şi în scurt timp au reluat lucrul. Au primit vineri fluturaşii de salariu şi sporurile nu s-au acordat cum a fost acordul dintre Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas, ci în procentul de 41,49% din minimul sporului. Dacă sporul era între 12 şi 15%, s-a dat 41,49% din 12%. Acum venim de la discuţii de la SCJU Târgu-Mureş şi la IUBCvT, am înţeles că încearcă să se trimită o machetă cu necesarul sumelor pentru stimulente ca să se acopere sumele necesare pentru minimul sporurilor şi să se încerce să se dea la minim, aşa cum a fost acordul dintre sindicat şi Ministerul Sănătăţii”, a declarat, pentru Agerpres, Ioan Popşor, liderul Sanitas Mureş.
Potrivit acestuia, asistenţii medicali au fost îndemnaţi să aducă la sediul sindicatului fluturaşii de salarii de pe lunile martie şi aprilie, astfel încât să se vadă care este procentul pierdut la salarii prin diminuarea sportului.
Ioan Popşor a arătat că, în cazul în care până miercuri Sanitas Mureş nu va avea un răspuns de la Ministerul Sănătăţii şi de la SCJU Târgu Mureş, va acţiona în instanţă pentru rezolvarea problemei.

(www.agerpres.ro)

 

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

O nouă ediție a proiectului “Micii sanitari”

Distribuie Proiectul „Micii sanitari”, devenit deja o tradiție pentru învățământul primar mureșean, se va derula, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.