Home / Social / „Un zâmbet pentru fiecare suflet” la final de proiect

„Un zâmbet pentru fiecare suflet” la final de proiect

Proiectul „Un zâmbet pentru fiecare suflet”, derulat de Asociația „Rază de Soare” din Iernut si  finanțat de C.N. Loteria Română S.A în perioada decembrie 2017 – iunie 2018, a ajuns la final. Prin acest proiect s-a dorit a se acorda acestor persoane speciale șansa de a-și ameliorarea starea de sănătate fizică, psihică, emoțională și dezvoltarea deprinderilor pentru o viață independentă, precum și incluziunea socială.

Obiectivele acestui proiect au fost atinse, iar cei 40 de copii, tineri și adulți cu nevoi speciale și părinții acestora, beneficiari ai proiectului, au obținut rezultate pe măsură: facilitarea comunicării între cei 40 de copii, tineri, adulți cu nevoi speciale si părintii lor; creșterea gradului de independență, dezvoltare personală și emoțională pentru 30 de copii si tineri cu nevoi speciale; îmbunătațirea coordonării și a motricității generale pentru 8 beneficiari; crearea unui cadru de suport reciproc între părinții copiilor și tinerilor cu nevoi speciale la Clubul Părintilor; implicarea a 20 voluntari de diverse vârste din comunitate în activități de artterapie în sprijinul beneficiarilor centrului „Rază de soare”; oferirea comunității locale oportunitatea să cunoască în mod direct și să poată valoriza munca unei persoane cu nevoi speciale și faptul că aceasta poate aduce o contribuție în comunitate.

Prin îndrumarea lui Grigorescu Ion și a ergoterapeutul Moldovan Maria-Luiza, au avut sesiuni de artterapie în care au realizat obiecte decorative de Crăciun, mărțișoare din lut, ghips și alte materiale reciclabile, felicitări de 8 Martie, tablouri pictate pe sticlă și multe alte obiecte handmade.

Misiunea asociației a fost întotdeauna crearea de oportunităţi de recuperare şi integrare în comunitate pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi din oraşul Iernut şi localităţile învecinate, prin programe de recuperare psihică, motorie, socializare şi integrare în comunitate.

Este un efort minunat și remarcabil atât din partea organizatorilor, cât și a sponsorului, pentru a-i ajuta pe acești oameni speciali ignorați de obicei de societate, iar conform spuselor organizatorilor, „fiecare persoană cu dizabilităţi poate fi de un real ajutor şi o adevărată bucurie pentru comunitate, dacă aceste personane sunt valorificate şi le sunt dezvoltate abilităţile.”

Elena POLEARUȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Urmărit în Ungaria pentru înșelăciune, depistat în Mureș!

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au desfăşurat o acțiune marți, 27 octombrie, în …