Veste bună despre economia mureşeană. Ce spun statisticile despre cifra de afaceri a industriei judeţene Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 318 Vizualizări

Veste bună despre economia mureşeană. Ce spun statisticile despre cifra de afaceri a industriei judeţene

În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2018, industria judeţului Mureş a înregistrat o evoluţie favorabilă în raport cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Potrivit informaţiilor furnizate de Ioan Matei, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Mureş, în perioada respectivă indicele producţiei industriale a fost de 105,5%, înregistrând o creştere de 5,5% faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior.

„Indicele producţiei industriale măsoară evoluţia rezultatelor activităţilor cu caracter industrial de la o perioadă la alta, acesta fiind un indice de volum. Pentru calculul indicelui producţiei industriale se utilizează date cantitative privind producţia unui număr însemnat de produse, care constituie un eşantion reprezentativ pe principalele grupe industriale. Calculul indicelui producţiei industriale se mai poate realiza, de asemenea, şi pe baza valorii producţiei industriale realizată de unităţile din nomenclator. Valoarea producţiei realizate se calculează din înmulţirea producţiei fizice realizate cu preţul mediu al producţiei livrate”, a precizat Ioan Matei.

Referindu-se la cifra de afaceri din industrie realizată de agenţii economici din Mureş, atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Mureş a menţionat că în primele două luni ale acestui an aceasta „a înregistrat o creştere cu 15% faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior.”

În privinţa comerţului exterior realizat de agenţii economici din Mureş, statisticile reliefează că acesta s-a concretizat în anul 2017 în exporturi în valoare de 920.411.000 de euro şi importuri de 1.285.251.000 de euro.

„Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, valoarea mărfurilor exportate a scăzut cu 4,9% – minus 47.353.000 euro – iar valoarea importurilor a crescut cu 5,1% – plus 62.710.000 de euro. Deficitul comercial în perioada 1 ianuarie ‐ 31 decembrie 2017 a fost de minus 364.840.000 de euro. În perioada corespunzătoare a anului anterior soldul balanţei de comerţ exterior a fost negativ, în aceeaşi perioadă înregistrându‐se un deficit de minus 254.777.000 de euro”, a subliniat Ioan Matei.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE