Lunca Bradului, comuna cu 868 de case de vacanţă! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3418 Vizualizări

Lunca Bradului, comuna cu 868 de case de vacanţă!

Situată la circa 46 de kilometri de municipiul Reghin, în partea de nord a judeţului Mureş, pe drumul naţional care face legătura între Târgu-Mureş şi Piatra Neamţ, într-un pitoresc decor asigurat de defileul Deda – Topliţa, în apropierea munţilor vulcanici Călimani şi Gurghiu, comuna Lunca Bradului se află într-o continuă dezvoltare din punct de vedere turistic. Detalii despre expansiunea imobiliară a comunei Lunca Bradului am aflat de la primarul Petru Vultur, care este optimist în privinţa dezvoltării turistice a localităţii.

Reporter: Cum sprijină Primăria comunei Lunca Bradului investitorii care doresc să construiască sedii de afaceri sau ansambluri rezidenţiale pe teritoriul localităţii?

Petru Vultur: Primăria comunei Lunca Bradului sprijină investitorii care vor să construiască sedii de afaceri sau ansambluri rezidenţiale prin reducerea la minim a termenului de eliberare a autorizaţiei de construire sau a certificatului de urbanism şi prin îndrumarea acestora în situaţia în care depun documentaţiile de urbanism incomplete. De asemenea, un altfel de sprijin ar fi proiectele de dezvoltare a infrastructurii pentru care am aplicat la nivelul comunei.

Rep.: Câte solicitări există la nivelul comunei Lunca Bradului în anul 2017, respectiv în anul 2018, pentru autorizaţii PUZ?

P.V.: În anul 2017, au fost solicitate 4 autorizaţii de construire pentru case de vacanţă, iar în anul 2018 a fost solicitată o autorizaţie de construire pentru o casă de locuit.

Rep.: Câte case de vacanţă aveţi în evidenţă în prezent pe teritoriul comunei?

P.V.: Conform evidenţelor, avem un număr de 868 de case de vacanţă pe raza comunei Lunca Bradului.

Rep.: Care sunt zonele cele mai solicitate de dezvoltatorii imobiliari?

P.V.: Zonele cele mai solicitate din comuna Lunca Bradului, conform solicitărilor către Compartimentul Urbanism, sunt cele din Valea Sălardului şi din Valea Ilvei.

Rep.:  Care este media anuală a numărului de autorizaţii de construire eliberate în perioada 2014-2018?

P.V.: În perioada 2014-2018, media anuală a numărului de autorizaţii eliberate a fost de 6, cu menţiunea că au fost cuprinse şi autorizaţiile pentru construire de branşamente.

Rep.: Care este termenul mediu pentru eliberarea unei autorizaţii de construire?

P.V.: Termenul mediu de eliberare a unei autorizaţii de construire este de 5 zile pentru situaţiile în care nu este necesar avizul Consiliului Judeţean Mureş, când termenul de eliberare se prelungeşte cu termenul în care se eliberează acest aviz.

Rep.: Cum vedeţi în perspectivă dezvoltarea imobiliară a comunei Lunca Bradului?

P.V.: Având în vedere potenţialul turistic al zonei, datorat cadrului natural, considerăm că dezvoltarea imobiliară a comunei va fi în creştere. De altfel, în perioada 2014-2018, dinamica numărului de unităţi locative din comuna Lunca Bradului a fost în uşoară creştere.

Rep.: Câţi agenţi economici care practică agroturism sau alte forme de turism aveţi în localitate?

P.V.: În prezent, îşi desfăşoară activitatea un singur agent economic care practică agroturism pe raza comunei Lunca Bradului.

A consemnat Alex TOTH

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE