Home / Administratie / Lunca Bradului, comuna cu 868 de case de vacanţă!

Lunca Bradului, comuna cu 868 de case de vacanţă!

Situată la circa 46 de kilometri de municipiul Reghin, în partea de nord a judeţului Mureş, pe drumul naţional care face legătura între Târgu-Mureş şi Piatra Neamţ, într-un pitoresc decor asigurat de defileul Deda – Topliţa, în apropierea munţilor vulcanici Călimani şi Gurghiu, comuna Lunca Bradului se află într-o continuă dezvoltare din punct de vedere turistic. Detalii despre expansiunea imobiliară a comunei Lunca Bradului am aflat de la primarul Petru Vultur, care este optimist în privinţa dezvoltării turistice a localităţii.

Reporter: Cum sprijină Primăria comunei Lunca Bradului investitorii care doresc să construiască sedii de afaceri sau ansambluri rezidenţiale pe teritoriul localităţii?

Petru Vultur: Primăria comunei Lunca Bradului sprijină investitorii care vor să construiască sedii de afaceri sau ansambluri rezidenţiale prin reducerea la minim a termenului de eliberare a autorizaţiei de construire sau a certificatului de urbanism şi prin îndrumarea acestora în situaţia în care depun documentaţiile de urbanism incomplete. De asemenea, un altfel de sprijin ar fi proiectele de dezvoltare a infrastructurii pentru care am aplicat la nivelul comunei.

Rep.: Câte solicitări există la nivelul comunei Lunca Bradului în anul 2017, respectiv în anul 2018, pentru autorizaţii PUZ?

P.V.: În anul 2017, au fost solicitate 4 autorizaţii de construire pentru case de vacanţă, iar în anul 2018 a fost solicitată o autorizaţie de construire pentru o casă de locuit.

Rep.: Câte case de vacanţă aveţi în evidenţă în prezent pe teritoriul comunei?

P.V.: Conform evidenţelor, avem un număr de 868 de case de vacanţă pe raza comunei Lunca Bradului.

Rep.: Care sunt zonele cele mai solicitate de dezvoltatorii imobiliari?

P.V.: Zonele cele mai solicitate din comuna Lunca Bradului, conform solicitărilor către Compartimentul Urbanism, sunt cele din Valea Sălardului şi din Valea Ilvei.

Rep.:  Care este media anuală a numărului de autorizaţii de construire eliberate în perioada 2014-2018?

P.V.: În perioada 2014-2018, media anuală a numărului de autorizaţii eliberate a fost de 6, cu menţiunea că au fost cuprinse şi autorizaţiile pentru construire de branşamente.

Rep.: Care este termenul mediu pentru eliberarea unei autorizaţii de construire?

P.V.: Termenul mediu de eliberare a unei autorizaţii de construire este de 5 zile pentru situaţiile în care nu este necesar avizul Consiliului Judeţean Mureş, când termenul de eliberare se prelungeşte cu termenul în care se eliberează acest aviz.

Rep.: Cum vedeţi în perspectivă dezvoltarea imobiliară a comunei Lunca Bradului?

P.V.: Având în vedere potenţialul turistic al zonei, datorat cadrului natural, considerăm că dezvoltarea imobiliară a comunei va fi în creştere. De altfel, în perioada 2014-2018, dinamica numărului de unităţi locative din comuna Lunca Bradului a fost în uşoară creştere.

Rep.: Câţi agenţi economici care practică agroturism sau alte forme de turism aveţi în localitate?

P.V.: În prezent, îşi desfăşoară activitatea un singur agent economic care practică agroturism pe raza comunei Lunca Bradului.

A consemnat Alex TOTH

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Poliţiştii mureşeni efectuează perchiziţii într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 100.000 de lei

Astăzi, poliţiştii din Mureș efectuează 7 percheziții, în județul Mureș, într-un dosar penal de evaziune …