Lupta pentru medalii se întețește la volei cadete CSU Medicina CSŞ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 218 Vizualizări

Lupta pentru medalii se întețește la volei cadete

După două etape disputate în faza grupelor turneului final de volei cadete care se dispută în sala UMF din Târgu-Mureș lupta pentru calificarea în semifinale s-a întețit. Singura din cele opt echipe participante care nu mai are nici șanse teoretice este LPS Cluj, în seria II, din care face parte și formația CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș. În această serie celelate trei echipe au câte 4 puncte. Echipa mureșeană își poate asigura locul în semifinale dacă o învinge în etapa a treia pe cea din Cluj. Pentru celălalt loc luptă echipele bucureștene CSM și Dinamo. Oricare dintre acestea are nevoie de victorie și poate încheia chiar pe primul loc, care le aduce în semifinală în față ocupanta locului secund din seria I, în cazul în care mureșencele nu ar obține o victorie de 3 puncte, cu 3-0. Echipa mureșeană a oținut în etapa a doua o nouă victorie cu mari emoții în fața celor de la CSM; după ce au avut practic în mână victoria cu 3-0. După ce în meciul cu Dinamo au ratat cele trei puncte în setul patru, la 2-1 la seturi și 22-18, cu CSM București jocul a fost și mai dramatic. Din startul întâlnirii se părea că bucureștencele nu vor avea probleme pentru a obține victoria. De la 3-8 la primul timp tehnic în primul set, echipa antrenorului Bokor Istvan a reușit o revenire de senzație și la al doilea conduceau cu 16-11. Setul a fost încheiat la 25-15 și oasptele păreau de nerecunoscut. Au avut însă un start mai bun în al doilea set, au condus cu 3-0, dar la primul time out mureșencele aveau avantaj de două puncte, mărit la 13-8. A urmat revenirea CSM, cu șase puncte consecutive, urmate de alte trei ale mureșencelor, care au intrat la al doilea timp de odihnă cu 16-14. Emoțiile au continuat, final de set cu alte răsturnări. De la 18-21 mureșencele au revenit încă o dată și au valorificat prima minge de set: 25-23 și 2-0 la seturi.

Un punct scăpat printre degete

Situația a devenit dramatică în setul trei, când de la 19-14 „medicinistele” s-au văzut prea repede învingătoare. Nu au știut stopa seria de șase puncte consecutive care au dus scorul la 19-21 și au cedat setul cu 21-25. Următorul act a scos în evidență degringolada totală din tabăra gazdelor. A fost un set fără istoric, cedat fără replică cu 9-25. Pentru al doilea punct era nevoie de victorie în decisiv. Deriva părea să continue după primele două mingi, ambele câștigate de CSM. Mureșencele au echilibrat însă jocul, au schimbat terenul la 8-6 și au mai reușit un punct. O nouă „serie neagră”, cu cinci puncte pierdute, a dus scorul la 9-11 și jocul părea pierdut. Finalul tensionat a aparținut însă mureșencelor și de la 11-12 s-a ajuns la 14-12, cu a doua minge de meci valorificată. Calificarea pare la îndemână, dar esențial este să fie eliminate momentele de relaxare prematură.

 

Grupă și mai complicată

În seria I situația este și mai complicată. Oricare dintre cele patru echipe poate obține calificarea, dar poate fi și eliminată. Deși aparent CSȘ Lugoj pare desprinsă în câștigătoare după 3-0 cu CTF Mihai I și 3-1 cu Constructorul Familia, ambele din București, urmau să întâlnească în ultima etapă CSȘ Bacău, care a învins la rândul ei cu 3-1 Constructorul, dar a cedat cu 0-3 în fața CTF (Colegiul Tehnologic Feroviar). O victorie a băcăuancelor cu 3-0, coroborată cu un succes tot în trei seturi al celor de la CTF ar putea aduce eliminarea lugojencelor. Deși pare mai mult fantezistă varianta, chiar și ultima clasată, Constructorul s-ar putea califica în cazul unei victorii cu 3-0 și o victorie de 3 puncte a lugojencelor. Calificarea în lupta pentru medalii se joacă în ultima etapă, cu calificări decise probabil la setaveraj. Vineri se vor disputa semifinalele, iar sâmbătă finalele.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE