Share

Home / Invatamant / „Pași în lumea textului”, la şcoala din Gorneşti

„Pași în lumea textului”, la şcoala din Gorneşti

În cadrul Școlii Gimnaziale „Teleki Domokos” din Gornești s-a desfășurat miercuri, 15 mai, prima ediție a concursului de competenţe lingvistice în limba română pentru şcoli/secţii cu predare în limba maghiară “Pași în lumea textului”.

Concursul s-a adresat elevilor de clasa a VI-a din mediul rural, participând elevi din școlile din Ernei, Glodeni, Aluniș, Dumbrăvioara Pădureni, Periș și Călușeri.

“Acest concurs își propune să contribuie la însuşirea mai bună a limbii române, ca mijloc de comunicare, de înţelegere şi de pătrundere în valorile culturii româneşti. Organizarea acestui tip de concurs ce vizează competenţele lingvistice de receptare a unui mesaj scris, respectiv, producere de mesaj scris în limba română, reprezintă un exerciţiu lingvistic important, în afara orelor alocate în orarul elevilor”, au transmis reprezentanţii Catedrei de Limba şi Literatura Română ai Şcolii Gimnaziale “Teleki Domokos” din Gorneşti.

Potrivit acestora, în zonele cu populație școlară preponderent maghiară pentru elevi a fost şi rămâne o provocare constantă învăţarea şi receptarea limbii române, aceasta nefiind limbă maternă.

“Activitățile realizate sperăm să reprezinte, ca şi până acum, o invitaţie adresată elevilor  pentru a comunica mai mult şi mai corect în limba română. Ne dorim ca, prin participarea la acest concurs, elevii să acumuleze competenţe de exprimare scrisă în limba română mai bine fixate și dezvoltate, să devină capabili să folosească constructiv emoțiile generate de participarea la un concurs sau examen în limbă română”, au mai menţionat reprezentanţii Catedrei de Limba şi Literatura Română ai Şcolii Gimnaziale “Teleki Domokos” din Gorneşti.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

PUG reactualizat la Tăureni

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Mureş anunţă publicul interesat asupra deciziei de emitere a avizului de …

Share
Share