Home / Cultură / „Piotrușka”, după romanul lui Benő Karácsony, în repertoriul Companiei „Tompa Miklós”

„Piotrușka”, după romanul lui Benő Karácsony, în repertoriul Companiei „Tompa Miklós”

„Minunatul roman al lui Benő Karácsony este imaginea ironică, dulce-amăruie, dar mortal de riguroasă, a Ungariei interbelice. Cei trei protagoniști – în felul lor propriu – se învârt în Iad, în timp ce se pregătesc pentru Rai. Momentele acestei pregătiri constituie de fapt scenele spectacolului. „Pjotruska” este unul dintre romanele mele preferate, și îmi oferă o mare fericire și mândrie pentru că, în cazul acestei montări, numele meu este separat de numele lui Benő Karácsony de o singură liniuță.” – mărturisește regizorul Elemér Kincses.

Romanul „Piotrușka” al lui Benő Karácsony în varianta scenică a lui Elemér Kincses a fost deja prezentat ca spectacol lectură cu ocazia Zilei Dramaturgiei Maghiare în septembrie 2017.

Premiera spectacolului scenic va avea loc vineri, 18 mai, de la ora 19.00, în Sala Parking a Teatrului Național Târgu-Mureș, se anunță în cadrul unui comunicat de presă emis de către Biroul de P.R. al Companiei „Tompa Miklós”.

Din distribuție fac parte Bálint Örs, Kádár L. Gellért și Gecse Ramóna. Regia este semnată de Kincses Elemér, decorul este realizat de Huszár Kató, iar costume sunt create de Sikó Doró.

Următorul spectacol va avea loc miercuri, 23 mai, la ora 19.00.

Spectacolul este recomandat spectatorilor cu vârsta peste 12 ani și va fi supratitrat în limba română.

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sânzienele și Ziua Iei, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Cu prilejul sărbătorii de Sânziene, Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin invită publicul larg la …