Savorea produselor de stână  la expoziția târg cu vânzare de la Reghin Agricultura
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 568 Vizualizări

Savorea produselor de stână la expoziția târg cu vânzare de la Reghin

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Reghin va a găzduit duminică, 20 mai, cea de a doua întrunire a oierilor din județele Mureș, Bistrița-Năsăud și o parte din județul Harghita, respectiv zona Toplița în cadrul  expoziției-târg cu vânzare de produse tradiționale de stână, eveniment organizat de Asociația „Caprirom Nord”.

„Nu este o întrunire oarecare , una de ocazie, este o adunare cu scopul de a prezenta o bună experiență profesională a crescătorilor de ovine și caprine din Mureș, Bistrița și Harghita , a specialiștilor, a crecetătorilor  care, împreună au reușit să implementeze practici profesionale aplicate, optimizate care se pot vedea în calitatea animalelor expuse în loturile din cadrul expoziției, precum și a produselor tradiționale de stână realizate prin procesarea laptelui de oaie și capră și  a rețetelor culinare valoroase preparate din carne de miel”, ne-a declarat dr. ing. Vasile Rău, directorul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Reghin, președintele Asociației „Caprirom Nord”.

Vor onora cu prezența la această a doua ediție în jur de 30-40 de crescători de ovine și caprine, din care cel puțin jumătate vor prezenta animale în cadrul loturilor expoziționale.

„Prin prezența lor, aproduselor pe care le expun, se constată faptul că gospodăria tradițională a crescătorului de ovine și caprine evoluează necondiționat, continuu spre ferma comercială. Produsele care vor fi prezentate dovedesc acest lucru, că sunt realizate după regulile pieței libere, după solicitările beneficiarului, respectiv a consumatorului care trebuie să-și spună cuvântul”, a declarat dr. ing. Vasile Rău.

„Avem siguranța că vor fi mulțumiți de oferta din acest an a acestui eveniment”

Începând cu ora 10:00 va avea loc primirea invitaților, urmată de deschiderea oficială și vizitarea standurilor. Ca și la prima ediție, organizatorii au pregătit surprize participanților printre care nelipsita tombolă, precum și un program artistic asigurat de soliști și ansambluri de dansuri ai Casei de Cultură Municipale „Eugen Nicoară” și ai Forumului Democrat German din Reghin. În jurul orei 14:00 va avea loc festivitatea de premiere a produselor expuse în cadrul târgulului.

„Comuncarea care o prezentăm este una deosebit de valoroasă pentru dobândirea progresului. Crescătorii de ovine și caprine, specialiștii, factorii de decizie, de la Ministerul Agriculturii, Direcția pentru Agricultură, Oficiul Județean de Consultanță precum și administrația locală vor fi prezenți împreună cu beneficiarii, respectiv consumatorii, care vor avea ocazia să facă observații, aprecieri, comentarii care în mod sigur sunt importante pentru viitoarea dezvoltare. De aceea,  așteptăm reghinenii într-un număr cât mai mare la acest târg, avem siguranța că vor fi mulțumiți de oferta din acest an a acestui eveniment”, a conchis președintele Asociației „Caprirom Nord”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE