Târgumureșeanca Iris Nedea, selectată la atelierul Let’s Go Digital!, în cadrul TIFF! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 430 Vizualizări

Târgumureșeanca Iris Nedea, selectată la atelierul Let’s Go Digital!, în cadrul TIFF!

18 adolescenți din 11 județe au fost selectați pentru a participa la cea de-a 16-a ediție a atelierului Let’s Go Digital! (LGD).

Selecționați din cele 80 de aplicații eligible, cei 15 cursanți juniori cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani îi vor avea alături pe trainerii atelierului și pe cei 3 seniori ai grupului, foști participanți LGD, se arată într-un comunicat de presă emis de către organizatorii TIFF.

Printre finalișitii atelierului se numără și târgumureșeanca Iris Nedea, singurul reprezentant al județului nostru. Tânăra este elevă a Liceului Vocațional de Arte din Târgu-Mureș, la specializarea Arte vizuale, și este pasionată de film, fotografie, modelaj, construcție de marionete, scris și muzică. A expus în cadrul unor expoziții colective la Târgu-Mureș (B5 Studio), Sfântu-Gheorghe (MAGMA), București (Tranzit), dar și la São Paulo, în Brazilia. A lucrat cu artiști relevanți pe scena de artă din România, printre care Dan Perjovschi, Xandra Popescu, Alexandra Pirici și duo Monotremu.

Tânăra artistă este, de câțiva ani încoace, o spectatoare fidelă a TIFF și și-a dorit de doi ani să aplice la programul Let’s Go Digital!.

Timp de 10 zile, în perioada 25 mai – 3 iunie, cei 15 cursanți vor veni la Cluj-Napoca și vor parcurge intensiv fiecare etapă de realizare a unui film, sub îndrumarea unor profesioniști din domeniu. Vor învăța cum se scrie un scenariu de film, cum să utilizeze aparatura profesională din producția unui film, dar și secretele unui montaj complex care poate schimba totul în abordarea unui proiect. În echipe de câte 3, vor realiza, pe parcursul atelierului, câte un film de scurtmetraj. Toate acestea în paralel cu participarea la evenimentele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE