Home / Reghin / Soluții pentru Reghin, la sesiunea de primăvară „Abonament pentru Comunitate”

Soluții pentru Reghin, la sesiunea de primăvară „Abonament pentru Comunitate”

Distribuie

Proiectul „Abonament pentru comunitate”, inițiat de Fondul Comunitar Reghin, revine marți, 22 mai, ora 19:00 în clubul Dogma Pubs din Reghin (str. Mihai Viteazu, nr. 28) cu cea de a șasea ediție, prilej cu care vor fi  prezentate cele trei proiecte incluse în cadrul Sesiunii de primăvară  ”Abonament pentru comunitate”.

„Pe baza faptului că forța lucrurilor stă în oameni care fac lucruri împreună, am lansat programul Abonament pentru Comunitate.În acest moment avem 55 de oameni care au dorit să doneze lunar sume de bani pentru a susține proiecte din comunitate. Ei sunt curajoși pentru că nu au știut ce proiecte vor finanța dar au ales să ne ofere încredere. Astfel,  anunțăm cu mare entuziasm că organizăm, deja, evenimentul cu numărul 6 în care 3 proiecte le vor fi prezentate pentru a primi sprijin din partea lor”,a a precizat Cristian Man, coordonatorul Fondului Comunitar Reghin.

În deschidere vor fi prezentate proiectele finanțate în cadrul sesiunii de toamnă „Abonament pentru comunitate”:  ”Acasă” (Asociația Șura),  ”Teatru pentru riverani” (Reghinactorii) și ”filME in Reghin” (Asociția K’arte)

Realizarea unei grădini în curtea școlii

Momentul special al serii va fi marcat de prezentarea celor trei proiecte din cadrul ediție cu numărul 6 „Abonament pentru Comunitate”, deschis de proiectul  „Învățăm în Grădină” inițiat de Grupul de inițiativă „Grădină mi-ești dragă”.

Proiectul își propune realizarea unei grădini în curtea școlii, de către elevii claselor primare, cu aplicarea unor metode din permacultură. Copiii vor învăța importanța selecției deșeurilor din propria gospodărie și cum anume putem transforma resturile menajere degradabile în îngrășământ natural (compost). Vor observa evoluția plantelor cultivate, de-a lungul anotimpurilor, interacțiunile dintre elementele naturii, plante și microfauna prezentă apoi se vor putea bucura de multitudinea de culori și gusturi din farfurie.

Harta deșeurilor reghinene

Al doilea proiect care va fi prezentat se numește „Orașul nostru, lumea de lângă noi”, inițiator fiind  Grupul de inițiativă Științele Naturii ”Lucian Blaga”.

Proiectul este necesar pentru ca elevii participanți, și nu doar ei, ci și comunitatea reghineană  să beneficieze de educație non-formală în cadrul căreia să descopere în mod direct relația dintre teorie și practică, să conștientizeze importanța adoptării unei conduite ecologice și importanța preocupării pentru găsirea de soluții susținute de știință și tehnică pentru problemele legate de poluare. Echipa proiectului își propune să achiziționeze aparatura necesară pentru analiza probelor de mediu (apă și sol), vor realiza ”harta deșeurilor reghinene” ȋn următorii 5 ani, acțiuni de ecologizare în zonele poluate ale municipiului Reghin și vor prezenta rezultatele obținute în cadrul orelor de fizică, chimie, biologie, discipline opționale (Chimia verde, Educație pentru sănătate) în liceu, școlile gimnaziale și comunității reghinene.

Spațiu comunitar în cartierul Iernuțeni

Ultimul dar nu cel de pe urmă proiect inclus în cadrul sesiunii de primăvară „Abonament pentru comunitate” este „Centrul Comunitar Oltului”,  inițiat de  Asociația „Biborka”.

Proiectul vine ca un răspuns la o problemă cu care se confruntă organizațiile, grupurile de inițiativă și comunitatea în general, mai exact lipsa unui spațiu comunitar pentru a-și desfășura activitățile sau pentru a se întâlni să dezbată anumite probleme apărute în comunitate. Echipa Asociației Biborka propune crearea unui astfel de spațiu comunitar în cartierul Iernuțeni din Reghin, mai exact pe strada Oltului, într-o clădire care aparține Parohiei Reformate. Soluția lor este renovarea și oferirea acestui imobil, care constă dintr-o clădire cu trei săli, curte și grădină, pentru activitățile organizațiilor, grupurilor de inițiativă locală dar și ca spațiu de recreere pentru comunitate.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.