Home / Invatamant / Coordonate juridice ale luptei antidrog, la Universitatea „Dimitrie Cantemir” Târgu-Mureş

Coordonate juridice ale luptei antidrog, la Universitatea „Dimitrie Cantemir” Târgu-Mureş

Distribuie

Pentru a marca Ziua Internațională Antidrog, Facultatea de Drept din cadrul Universității „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș a organizat joi, 17 mai, evenimentul „Coordonate juridice ale luptei antidrog”, la care au participat studenți de la Facultățile de Drept, Psihologie și Științele Educației și Științe Economice, dar și cadre didactice ale universității.

Invitaţii, în dialog cu studenţii

Participanţii la eveniment s-au bucurat de prezența lui Daniel Oltean, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Serviciul Teritorial Mureş, care le-a împărtășit din vasta sa experiență practică, cu profesionalism, onestitate și umor, le-a răspuns la întrebări și i-a provocat la dezbateri și schimburi de idei.

Pentru o abordare interdisciplinară, la eveniment a participat și inspector de poliţie Carmen Vodă, psiholog la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş, care le-a explicat studenților aspecte legate de dependența de droguri, discernământ și conceptul de „justiție terapeutică”.

Importanţa muncii în echipă

Inițiatoarele, organizatoarele și moderatoarele întâlnirii au fost lector univ. dr. Oana Voica Nagy și lector univ. dr. Ioana Toncean-Luieran.

„Tinerii viitori juriști, psihologi și economiști au învățat nu numai aspecte practice ale combaterii consumului și traficului de droguri, dar și faptul că între domeniile lor profesionale există o strânsă legătură, iar dezideratul corp social sănătos poate fi realizat numai împreună, prin armonizarea cunoștințelor și abilităților specifice fiecărei profesii”, a transmis prof. univ. dr. Brîndușa Gorea, decanul Facultății de Drept din cadrul Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.