Galerie Foto: Rodul crescătorilor de ovine expus la expoziția târg cu vânzare de la Reghin Agricultura
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 832 Vizualizări

Galerie Foto: Rodul crescătorilor de ovine expus la expoziția târg cu vânzare de la Reghin

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Reghin a a găzduit duminică, 20 mai, cea de a doua  întrunire a oierilor din județele Mureș, Bistrița-Năsăud și o parte din județul Harghita, respectiv zona Toplița, în cadrul expoziției-târg cu vânzare de produse tradiționale de stână, eveniment organizat de Asociația „Caprirom Nord”.

„Prin activitatea noastră asigurăm o prestanță a activității din agricultură, pe care o arătăm prin intermediul acestei expoziții, atât partea de animale cât și cea de produse de stână procesate din lapte de oaie și capră sau prezentarea de rețete culinare din carne de miel. Această întâlnire a prezentat câteva aspecte  profesionale  a crescătorului ,  rezultatele muncii specialistului, cercetătorului, care în echipă au reușit să implementeze și să ofere  rezultatele  care  au putut fi văzute în cadrul evenimentului. Mai este un lucru deosebit, care de fapt reprezintă și scopul acestui eveniment, evoluția gospodăriei țărănești, a crescătorului de oi și capre înspre o  fermă comercială. Așa trebuie să fie , deoarece așa își poate prezenta  produsele, așa poate face față concurenței, să-și găsească un loc binemeritat în piață. Iată că acest lucru se întâmplă, chiar dacă mai târziu.”, a precizat dr. ing. Vasile Rău, directorul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Reghin, președintele Asociației „Caprirom Nord”.

Necesitatea susținerii crescătorilor

Printre oficialitățile prezente s-a numărat și Mark Endre, viceprimarul Municipiului Reghin, care a subliniat nevoia susținerii sectorului de creștere a animalelor, implicit a susținerii promovării produselor.

„În ce mă privește, sunt un susținător  al acestei meserii de crescător de animale. Am și eu câteva animale, știu ce înseamnă această ocupație, chiar dacă eu o fac mai mult din plăcere. Ar fi bine ca această ocupație să fie susținută, astfel ca ea să devină, prin produsele obținute, un brand, cum  se întâmplă în afară, lucru care ar duce la un beneficiu extraordinar, atât al consumatorilor cât și al producătorilor”, a spus Mark Endre.

Ediția din acest an a venit și cu o noutate, pe lângă standurile cu produse de stână, vizitatorii au avut parte de 20 de standuri cu animale, exemplare deosebite din rasele Țurcană și Țigaie.

„În mod sigur aceste rezultate au în spate o fermă mai bine organizată, cu animale sănătoase și productive , o fermă cu adăposturi și dotări care poate să utilizeze niște verigi tehnologice aducătoare de profit, o fermă cu o bază furajeră bună și echilibrată, suprafață și efective de animale. Toate acestea concură la condiții de bunăstare animală, despre care tot discutăm de mult iar acum le vedem rezultatele”, a menționat dr. Vasile Rău.

Expoziția a fost un bun prilej pentru reghineni  de a-și cumpăra produse de stână direct de la producători, dar și de a gusta preparate din carne de miel, gătite la tradiționalul ceaun, bucatele proaspete și savuroase fiind stropite cu un program artistic oferite de artiștii Casei de Cultură Municipale „Eugen Nicoară” și ai Forumului Democrat German din Reghin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE