Ofertă bogată la Târgul de Arte și Meserii Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 916 Vizualizări

Ofertă bogată la Târgul de Arte și Meserii

Nu mai puțin de 12 unități de învățământ mureșene își expun oferta educațională în acest an la Târgul de Arte și Meserii care are loc în Cetatea Medievală Târgu-Mureş. Acestea oferă o paletă variată de specializări atât vocaționale, cât și direcționate spre cei care vor să facă o schimbare de carieră. Spectrul larg al ofertei întâmpină toate potențialele cereri ale publicului. Acesta are, în consecință, de unde să aleagă până joi, 24 mai.

Târgul de Arte și Meserii este organizat de Primăria Municipiului Tîrgu Mureș (Direcția Școli), Universitatea Cultural Științifică Tîrgu Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Școala de Arte și Meserii Tîrgu Mureș.

Universitatea Cultural Științifică Tîrgu Mureș
Fridrik Ioan Lucian, inspector de specialitate, descrie principalele caracteristici ale unității pe care o reprezintă: „Oferim un orar flexibil, în funcție de numărul de participanți la cursuri, noi putem organiza grupe de elevi sau studenți care să aibă un program și în funcție de posibilitățile lor, inclusiv în weekend. Avem o gamă foarte variată de cursuri, începând de la imprimare 3D, automodelism, pilotare de drone, operator CNC, automatizări. Le stăm la dispoziție tuturor celor care doresc informații, la www.ucstgm.ro sau ne pot găsi pe pagina noastră de Facebook. Sunt în mare parte cursuri care sunt cu taxă, dar avem și oferte promoționale în care există posibilitatea de a face cursuri gratuit sau în parteneriat, învățământ dual cu întreprinderile din localitate. Pentru noi e foarte important să dezvoltăm zona Târgu-Mureș și împrejurimile și să încurajăm tinerii și pe cei de vârsta a doua să se respecializeze într-un domeniu care le va asigura un viitor mai bun.”

Colegiul Vocațional de Artă
Unitatea de învățământ oferă 4 clase a IX-a la specializările Muzică și Arta actorului (1 clasă cu predare în limba română, având 28 de locuri, și 1 clasă cu predare în limba maghiară, având 28 de locuri, respectiv 20 de locuri la muzică și 8 locuri la Arta actorului) și Arte Vizuale și Arhitectură (1 clasă cu predare în limba română, având 28 de locuri și 1 clasă cu predare în limba maghiară, având 28 de locuri, respectiv 20 de locuri la Arte Vizuale și 8 locuri la Arhitectură)
Mai multe informații pot fi obținute la adresa de web www.liceuldeartams.ro.

Colegiul Tehnologic Constantin Brâncuși
Școala profesională: Instalator instalații tehnico-sanitare și gaze (secția română, 14 locuri), Zugrav, vopsitor, tapetar, ipsosar (secția română, 14 locuri), Zidar pietrar tencuitor (secția maghiară, 14 locuri) și Dulgher tâmplar parchetar (secția maghiară, 14 locuri). Specializarea pentru liceu este cea de Tehnician desenator pentru construcții și instalații (secția maghiară, 28 de locuri), iar pentru școala postliceală, cu durata de 2 ani, cea de Maistru instalator pentru construcții (secția română, 28 de locuri). Elevii școlii profesionale beneficiază de burse lunare în valoare de 200 lei, iar după absolvirea școlii profesionale își pot continua studiile la liceu.
Mai multe informații pot fi obținute la adresa de web www.grupscolarbrancusi.ro.

Colegiul Economic Transilvania
Unitatea de învățământ oferă următoarele specializări pentru liceu: Tehnician în activități economice (56 locuri), Tehnician în administrație (28 locuri), Tehnician în activități de comerț (28 de locuri), Tehnician în turism (28 de locuri), Tehnician în gastronomie (28 de locuri), iar la Școala profesională se pot opta pentru specializările Ospătar (chelner) – vânzător în unități alimentare (14 locuri) și Bucătar (14 locuri).
Szanto Maria Erika, elevă în clasa a 11-a, descrie specalizarea legată de gastronomie: „Avem rețetare după care lucrăm, ne sunt date gramajele și avem un cabinet în care lucrăm și ne lăsăm creativitatea liberă. Învățăm să preparăm numeroase feluri de mâncare, în special cele tradiționale, dar avem și preparate care se adresează vegetarienilor. De asemenea, facem practică în restaurante, suntem împărțiți fiecare elev pe mai multe unități și în fiecare săptămână avem cel puțin două zile în care suntem la respectivele unități și învățăm în adevăratul sens al cuvântului această meserie.”
Mai multe informații pot fi obținute la adresa de web www.colegiuleconomictransilvaniatgmures.info.

Colegiul Tehnologic Electromureș
Oferta educațională a Colegiului Tehnologic Electromureș presupune Învățământ profesional de 3 ani, Învățământ profesional dual de 3 ani, atât în limba română, cât și în limba maghiară, precum și Liceu în ambele limbi, cu specializări precum: Tehnician în automatizări, Tehnician în instalații electrice, Tehnician în hotelărie, Tehnician operator tehnică de calcul și Tehnician în activități economice.
Mai multe informații pot fi obținute la adresa web www.electromures.net.

Colegiul Tehnologic Avram Iancu
Maria Băldean, profesoară din 2014 la Colegiul Tehnologic Avram Iancu, este mândră de apartenența ei la corpul profesoral și vorbește cu pasiune despre programul educațional al unității pe care o reprezintă: „În acest moment acționăm pe 4 direcții: avem pe profil Textil clase de profesională, avem pe profil Comerț clase de liceu și de profesională, avem pe parte de liceu, dar seral, Tehnician mecanic de întreținere și reparații. Aici ne adresăm companiilor care au pe acest domeniu muncitori necalificați pe care doresc să îi califice și ce avem diferit față de alte licee este liceul profesional cu frecvență, pe doi ani, fără taxă, ca asistent manager. Este o meserie care acum se cere pe piață. Avem trei direcții ca formă de învățământ: profesională, liceu și postliceal. Cea mai căutată specializare este comerțul, însă ducem lipsă de oameni care să lucreze în textile și în mecanică întreținere și reparații. Școala noastră a sărbătorit 125 de ani de existență. Ne străduim să menținem o ștachetă înaltă a liceului, iar partenerii noștri de practică ne-au primit copiii, iar elevii noștri merg în magazinele Darina, Auchan și Selgros și muncesc. O parte dintre aceștia vor fi angajați pe vară. Asta este dovada că ceea ce lucrăm are o finalitate și suntem foarte bucuroși.”
Mai multe informații pot fi obținute la adresa de web www.avramiancu-ms.edituraedu.ro.

Colegiul Tehnologic Aurel Persu
Oferta educațională presupune Școală profesională (cu o durată de 3 ani), Școală de maiștri (cu o durată de 1 an jumătate) și Școală postliceală (cu o durată de 1 an jumătate).
Mai multe informații pot fi obținute la adresa de email aurelpersu@yahoo.com.

Colegiul Agricol Traian Săvulescu
Unitatea educă și formează peste 750 de elevi în 11 specializări din domeniile: Economic, Administrație publică, Industrie alimentară, Analize produse alimentare, Protecția mediului, Veterinar, Mecanică agricolă, Agricultură, Agroturism și Controlul calității produselor agroalimentare. Oferta educațională presupune Liceu la zi, Liceu seral, Învățământ profesional și Școală postliceală.
Mai multe informații pot fi obținute la adresa de web www.colegiultraiansavulescu.ro.

Colegiul Tehnologic Gheorghe Șincai
Unitatea se adresează celor interesați de domeniul mecanicii auto sau de cel al tansporturilor. Învățământul liceal pune la dispoziția celor interesați profile ca mecanic, Electrician electronist auto sau tehnician transporturi. De asemenea, elevii pot opta pentru cursurile școlii de șoferi din cadrul liceului. Există și profile ca Tehnician proiectare CAD intensiv engleză sau Tehnician organizator banqueting. Învățământul postliceal are trei ramuri: Transporturi, Turism și Alimentație și Petrol-Gaze.
Mai multe informații pot fi obținute la adresa de web www.sincaitgm.ro.

Liceul cu Program Sportiv Szász Adalbert
Oferta educațională a instituției oferă disciplinele Gimnastică artistică, Gimnastică ritmică, Atletism, Fotbal, Baschet și Handbal cu începere în clasele I, a V-a și a IX-a. Sportivii pregătiți de Colegiul cu Program Sportiv Szász Adalbert au fost medaliați la Campionatele Mondiale, Europene și la Jocurile Olimpice, dar au obținut rezultate bune și la Olimpiadele Naționale.
Mai multe informații pot fi obținute la adresa de web www.lpsmures.ro.

Colegiul Tehnologic Ion Vlasiu
Reprezentanta Colegiului Tehnologic Ion Vlasiu, Majer Emma Éva (elevă în clasa a 11-a), a subliniat unele avantaje surprinzătoare ale unității de învățământ: „La școala profesională avem specializările: Tehnician în prelucrarea lemnului, Chimist laborator și Chimie industrială. Dacă ești elev la profesională, primești automat o bursă, doar că nu ai voie să absentezi nemotivat și trebuie să ai nota la purtare 10. Există și bursă de merit pe mai multe trepte, care se acordă celor care au media peste 7, 8 și 9. Valoarea se ridică la aproximativ 300 lei.”
Mai multe informații pot fi obținute la adresa de web www.ionvlasiu-ms.ro.

Colegiul Tehnologic Traian Vuia
„Putem spune că ne mândrim cu profilul de frizerie și coafură. Am ajuns și la concursuri internaționale, iar în luna noiembrie urmează să participăm la un concurs în Ungaria. De asemenea, este căutat și profilul de mecanică. Foarte mulți profesează în domeniile mecanică și coafură. Pot să spun că marea majoritate care au terminat profilul de coafură lucrează deja de 2-3 ani în saloane, atât în Târgu-Mureș, cât și în afara țării”, a declarat elevul Kovács Elvis, reprezentant al Colegiului Tehnologic Traian Vuia.
Mai multe informații pot fi obținute la adresa de web www.gstaianvuiams.licee.edu.ro.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE