Home / Recomandări zi de zi / 23 mai – Ziua prevenirii infracţionalităţii contra patrimoniului

23 mai – Ziua prevenirii infracţionalităţii contra patrimoniului

Infracţiunile îndreptate împotriva patrimoniului reprezintă prioritatea de acţiune a Poliţiei Române în acest an şi nu numai. În ultimii ani, în judeţul Mureş, o mare parte a furturilor s-a comis şi pe fondul neglijenţei proprietarilor, de aceea reamintim câteva gesturi simple ce ne pot feri de neplăceri.

Furturile din locuinţe se pot evita!

– Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!

– În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le! În nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!

– Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!

– Folosiţi eficient interfonul! Dacă nu sunteţi atenţi, s-ar putea să deschideţi unui hoţ! Nu vă lăsaţi convinşi de diverse calităţi pe care persoana respectivă spune că le are!

În locurile aglomerate – mijloace de transport în comun, staţiile acestora, pieţe, magazine – aveţi grijă la genţi şi buzunare! De obicei hoţii (2-3 persoane) poartă o haină pe braţ şi se împing, pentru a vă distrage atenţia, moment în care acţionează, după care dau „prada” din mână în mână! Aşadar:

– Ţineţi banii în buzunare interioare, cât mai aproape de corp; în nici un caz nu-i purtaţi în buzunare de la spate!

– Mare atenţie: banii, actele, telefonul mobil sau alte bunuri, sunt la îndemâna hoţilor daca le ţineţi în rucsac, la spate!

Pentru protecţia autoturismului:

– Nu lăsaţi în interior, la vedere, bani, genţi, borsete, telefoane mobile, detectoare radar, sisteme GPS, aparatură electronică ori alte bunuri care pot tenta infractorii!

– Dotaţi-vă autoturismul cu sistem de alarmă!

– Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată  sau orice alte înscrisuri de valoare;

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” este o acţiune al cărei scop este sublinierea importanţei activităţii preventive a Poliţiei şi totodată a parteneriatului cu alte autorităţi/instituţii/ONG-uri.

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

În pericol de înec în turbină (UPDATE)

Pompieri militari din cadrul Detașamentului Tîrgu Mureș intervin, la această oră, în zona Electrica pentru …