Home / Invatamant / FOTO: Andreea Bor și Nagy Andreea, șefii de promoție ai Liceului Tehnologic „Petru Maior”

FOTO: Andreea Bor și Nagy Andreea, șefii de promoție ai Liceului Tehnologic „Petru Maior”

Distribuie

Absolvenții Promoției 2018 ai Liceului Tehnologic „Petru Maior” din Reghin și-au luat rămas bun frumoșilor ani de liceu cu ocazia festivității de absolvire, în prezența unui numeros public, rude, prieteni și cunoscuți fiindu-le alături la ultimele clipe din viața de liceu.

„Să vă urmați visul”

„Vă mărturisesc cu sinceritate  că am participat de-alungul timpului la foarte multe festivități de absolvire, dar nu mi-am putut imagina că aici la Reghin, la „Petru Maior” pot fi așa copii frumoși. Pentru că sunteți extrem de serioși și de emoționați, mai mult decât atât, mă adresez părinților, să fiți alături de acești minunați copii, la care le spun: nici nu vă puteți imagina ce copii frumoși și dragi aveți și vă rog din suflet să-i aplaudați. Dragi absolvenți, ce pot să vă urez la acest moment festiv decât un lucru: să vă urmați visul, să îndrăzniți să credeți că locul 2 nu este și nu va trebui să fie niciodată pentru voi, el este pentru pierzători.  Locul 2 nu este pentru voi deoarece cunosc această unitate școlară care este una de elită, una cu totul și cu totul specială.Vă doresc să fiți buni mereu și se va vedea că faptele voastre vor demonstra că sunteți buni, iar cei patru ani de liceu au fost patru ani frumoși, care nu se vor mai întoarce niciodată. Sunt convins că vor urma alți patru ani pentru voi și mai frumoși, dar trebuie să aveți în permanență un singur lucru, să credeți în visul vostru”, a precizat  Ioan Macarie, inspector școlar general, IȘJ Mureș.

„Să nu să vă vindeți”

Printre cei care le-au urat succes în viață s-a numărat și prof. Ioan Marcu, directorul Liceului Tehnologic „Petru Maior” din Reghin, cu un mesaj direct adresat absolvenților.

„Cred că în acești ani de liceu ați învățat să vă ascultați inima, iar tot ce faceți nu poate avea loc  fără o valoare morală care să dăinuiască. Nu se pierde nimic atunci când trăim cu generozitate și noblețe, cu amabilitate, sinceritate, dreptate și bunăvoință. Cu emoție îmi îndrept gândurile față de absolvenți, cărora le doresc să aibă multe împliniri și realizăr, iar peste ani să putem spune: suntem mândri că au fost elevii noștri, absolvenți al Liceului Tehnologic „Petru Maior”. Sfatul meu dragi absolvenți este să deschideți ochii, să fiți atenți la oameni la cazuri, la conjuncturi, să nu cădeți  în capcane , să nu faceți compromisuri, să nu fiți superficiali , să fiți riguroși  când e nevoie. Să judecați obiectiv, să fiți sinceri cu voi  înșivă și cu cei din jur, dar mai ales să nu să vă vindeți. Dacă în această țară există o speranță, aceasta sunteți voi ”, a menționat Ioan Marcu.

Absolvenți de  10

Cei mai buni dintre cei buni elevi ai  Promoției 2018 Liceul Tehnologic „Petru Maior” au fost desemnați Andreea Bor , clasa XII-a A și Nagy Andreea, Clasa XII-a B,  cei doi șefi de promoție, ambele cu media 10 la finalul clasei a XII-a. A treia medie de 10 la finalul clasei a XII-a i-a revenit elevului Tudor Anghel Cioloca din clasa XII-a C.

Un moment special a fost cel în care Fundația ”Profesor  Ilisan” a acordat pentru al zecelea an la rând Diploma de Excelență în Matematica și un premiu în valoare de 1000 lei  absolventului Andrei Ciurba din Clasa XII-a A.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.