Share

Home / Business / Informaţii noi despre stadiul lucrărilor de la Aeroportul “Transilvania”

Informaţii noi despre stadiul lucrărilor de la Aeroportul “Transilvania”

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, Peti András, a anunţat joi, 24 mai, la finalul şedinţei de Consiliu Judeţean Mureş, că lucrările la pista de aterizare-decolare sunt în grafic.

„Lucrarea este în termenul contractual, am ajuns la ultimul stadiu al lucrărilor, în sensul în care stratul de uzură a asfaltului este aşternut, adică al treilea strat de asfalt. S-au efectuat pre-marcajele şi pe platformele staţionare aeronave s-a efectuat şi marcajele finale. Este în lucru realizarea sistemului de balizaj luminos, iar toate celelalte lucrări care ţin de asigurarea instrumentelor pentru zbor instrumental sunt în lucru, acestea urmând să fie verificate şi cu avion de verificare şi calibrare”, a declarat presei Peti András.

Totodată, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş şi-a manifestat încrederea că luna iunie va însemna atât omologarea lucrării, cât şi primirea autorizaţiei de funcţionare din partea Autorităţii Aeronautice Civile Române.

„Ulterior, după ce se realizează lucrarea şi se poate recepţiona, se va transmite prin Hotărâre de Consiliu Judeţean dreptul de administrare asupra acestor obiective, după care vine auditul de la Autoritate, urmat de primirea autorizaţiei de funcţionare. Sperăm noi ca în luna iunie să se întâmple toate aceste lucruri”, a precizat Peti András.

Alex TOTH

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Biciclist accidentat mortal

Un conducător auto în vârstă de 39 de ani, din comuna Fărăgău, în timp ce …

Share
Share