Home / Slider / UPDATE FOTO-VIDEO: Incendiu la o fermă de porci din Căpuș, comuna Iclănzel. Apel pentru fermieri

UPDATE FOTO-VIDEO: Incendiu la o fermă de porci din Căpuș, comuna Iclănzel. Apel pentru fermieri

Distribuie
De circa o oră, a izbucnit un incendiu la o hală din incinta unei ferme de animale din localitatea Căpuș, comuna Iclănzel, potrivit informațiilor ISU Horea Mureș.
Din primele estimări, arderea se manifestă pe o suprafață de aproximativ 3000 mp. În interiorul halei se aflau aproximativ 700 de scroafe gestante și 1000 de purcei. Nu sunt persoane surprinse in interior.

La fața locului acționează 3 autospeciale de stingere din cadrul ISU Mureș. De asemenea, în sprijin au fost trimise 5 autospeciale și autocisterne de la serviciile voluntare din localitățile Band, Luduș, Iclănzel, Iernut și Șăulia, potrivit informațiilor oferite de mr. Cristian Virag.

 

UPDATE 1 26.05. Vineri seara, la ora 20:30, la ordinul subprefectului Nagy Zsigmond a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru stabilirea măsurilor ce vor trebui luate pentru înlăturarea urmărilor incendiului produs la ferma de porci din localitatea Căpușu de Câmpie, comuna Iclănzel. „S-a hotărât ca, în data de 26.05.2018, începând cu ora 07, efective aparținând  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „HOREA” al judeţului Mureş, Gruparea Mobilă de Jandarmi Mureș, Unitatea Militară 01016, voluntari din cadrul S.V.S.U. Iclănzel și angajați ai agentului comercial vor interveni pentru evacuarea resturilor animale care vor fi preluate de către un operator economic în vederea ecarisării. Participă la intervenție și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Mureș, Inspectoratului de Stat în Construcții, D.S.V., D.S.P., Directiei Agricole, autoritățile locale din Comuna Iclanzel și Band”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Horea Mureș.

UPDATE 2 26.05. Astăzi se continuă intervenția la ferma de porci. Se intervine în sprijinul agentului comercial în operațiunile de evacuare a resturilor animale pentru a preîntâmpina apariția unor probleme de natură sănitară. Se intervine cu 2 ofițeri și 14 subofițeri de la ISU, 11 subofițeri de la Gruparea Mobilă de Jandarmi, 10 subofițeri MApN, voluntari din cadrul SVSU Iclănzel și angajați ai agentului comercial.

 

P.S. Acum câteva zile, citeam un reportaj impresionant pe recorder.ro – link-ul e AICI, despre un cioban care-și pierduse toate oile într-un incendiu, iar vecinii lui și oieri din împrejurimi au donat câte o oaie, două, un miel pentru ca omul să o poată lua de la capăt, dar nu plecând de la zero. Poate și în județul Mureș, fermierii care cresc porcine pot ajuta ca ferma de la Căpuș să renască din propria cenușă.

sursa video – Facebook
foto: Popp Flaviuss, FB/ISU Horea Mureș

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.