Acţiuni ample pentru combaterea faptelor antisociale stradale Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 219 Vizualizări

Acţiuni ample pentru combaterea faptelor antisociale stradale

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, joi, 24 mai, pe parcursul a trei ore, a avut loc o acţiune în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale stradale.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Mureş, scopul acţiunii a fost asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pentru toţi cetăţenii prin eliminarea disconfortului creat de prezenţa cerşetorilor, vagabonzilor, vânzătorilor ambulanţi şi prostituatelor în segmentul stradal.

„În urma legitimării a peste 400 de persoane şi a controalelor efectuate asupra a peste 280 de autoturisme, au fost depistate patru persoane urmărite la nivel naţional, 32 de cerşetori, trei copii ai străzii şi opt vânzători ambulanţi, iar cinci minori au fost încredinţaţi familiei. Au fost constatate două infracţiuni de natură judiciară, iar ca urmare a neregulilor depistate, poliţiştii au aplicat 242 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 59 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 12 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 161 la Codul Rutier şi 10 la alte acte normative, valoarea totală a contravenţiilor aplicate fiind de peste 68.000 de  lei. Ca măsuri complementare, s-au confiscat bunuri în valoare de 1016 lei”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al IPJ Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE