Home / Cultură / CASANDRA sau lumea ca final al reprezentării – un nou eveniment Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders? organizat de Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș –

CASANDRA sau lumea ca final al reprezentării – un nou eveniment Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders? organizat de Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș –

Distribuie

Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș și Teatrul Ariel Tîrgu-Mureș vă invită marți, 29 mai 2018, la ora 18.00, la spectacolul-lectură cu piesa de teatru CASANDRA sau lumea ca final al reprezentării de Kevin Rittberger, în regia lui Gavril Cadariu, realizat în cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders?.
Spectacolul va avea loc la Sala Studio a Teatrului Ariel. Intrarea este liberă!

În CASANDRA sau lumea ca final al reprezentării, Kevin Rittberger caută răspunsuri cu privire la situația imigranților prin schimbarea perspectivelor și a formulelor narative. Astfel, piesa conține interviuri autentice, dar și interogări ficționale, țesute printre poveștile unor personaje care își testează limitele. Piesa lui Rittberger vorbește și despre dificultatea europenilor de a trata subiectul imigrării cu profunzime și compasiune.

Kevin Rittberger este autor dramatic, regizor și curator. Locuiește la Berlin, unde a absolvit cursurile Freie Universität. A montat spectacole în Stuttgart, Viena, Munchen, Hamburg, Berlin și Frankfurt. A fost bursier al Fondului Literar German (în 2009 și 2014). Piesa lui, CASANDRA sau lumea ca final al reprezentării, a fost tradusă în cinci limbi și nominalizată la Mülheim Theatertage 2011. Kevin Rittberger deține premiul pentru dramaturgie Jürger Bansemer & Ute Nyssen (2012). Începând cu anul 2015, publică lucrări teoretice și predă la August Everding Theaterakademie din Munchen, la Hochschule der Künste din Zurich (ZHDK) și la Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch.

Gavril Cadariu este regizor, conferențiar universitar doctor la Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș și director al Teatrului Ariel Tîrgu-Mureș. Deține premii naționale și internaționale de regie (Festivalul de Teatru Studențesc de la Casablanca, Maroc – 2016, Festivalul Internațional de Teatru de la Soci, Rusia – 2011, Festivalul Atelier, Baia Mare – România etc.). A condus și a participat la workshop-uri internaționale, în Statele Unite ale Americii și Marea Britanie. Deține diploma SAPA în Artele Spectacolului (New Bulgarian University of Performing Arts, Sofia) și a absolvit un curs la The Actors’ Institute, Londra. A participat cu spectacolele sale la festivaluri naționale și internaționale de teatru, inclusiv la Festivalul de la Avignon (2010).

Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders? este un proiect european care urmărește susținerea dramaturgiei contemporane europene și promovarea internațională a autorilor prin implicarea a peste douăzeci de teatre, festivaluri și organizații culturale din Austria, Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Italia, Polonia, România, Spania și Marea Britanie. Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați pagina web a proiectului: www.fabulamundi.eu! Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders? este un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.

(A.V.)

 

De asemenea, verificati

Prof. univ. dr. Augustin Lazăr, procuror general al României (2016-2019) susține conferința „Epopeea brățărilor regale dacice”

Distribuie Studenții UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, programele de studii de licență Istorie și Drept …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.