FOTOGALERIE: Excelența, ca normă, la Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian“ Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3325 Vizualizări

FOTOGALERIE: Excelența, ca normă, la Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian“

Elevii unei instituții de învățământ îi stabilesc acesteia valoarea, îi dau măsura potențialului și, nu în ultimul rând, inspiră generațiile viitoare să o ia drept model. Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian“ a încheiat un nou capitol de succes și a premiat la Sala Polivalentă cei mai înzestrați și muncitori elevi ai generației 2014-2018. Printre absolvenții merituoși s-au numărat, bineînțeles, șefii de promoție, care au impus noi standarde de excelență școlară.

Șeful de promoție al profilului real a fost Nicolae Radu Moga, din clasa a XII-a A, având media 9,86. Acesta a fost admis la Universitățile Oxford, Birmingham și Durham, din Marea Britanie. Elevul a obținut o medalie de bronz la Olimpiada Națională de Fizică, în clasa a X-a, și a participat la Olimpiada Națională de Matematică, în clasa a XII-a.

Radu Moga a demonstrat, pe lângă calitățile școlare și intelectuale indiscutabile, și o integritate morală remarcabilă, dorind să își împartă premiul cu prietenul și colegul său, Bogdan Blaga, pe care l-a depășit la medie doar cu o sutime. Astfel, Bogdan Blaga, cu media 9,85, medaliat cu argint de Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), a fost singurul elev din ţară a cărui problemă pe care a compus-o şi propus-o pentru Olimpiada Naţională de Matematică a fost inclusă în subiectul pentru clasa a IX-a. De asemenea, tânărul matematician a reuşit să obţină o menţiune specială la Olimpiada Naţională de Lingvistică. Bogdan Blaga a fost distins din partea conducerii Colegiului „Al. Papiu Ilarian“ cu o plachetă inedită – „How Nonconformists Move the World“ – grație reputației de nonconformist pe care și-a creat-o strălucitul elev.

Șefa de promoție la profilul uman a fost Denisa Paula Gliga, din clasa a XII-a E, având media 9,76. Aceasta a participat în 2016 la Olimpiada Națională de Logică.

Andrada Petrar (clasa a XII-a C), reprezentantă a Colegiului de Administrație a Colegiului Național „Al. Papiu Ilarian“, a obținut Medalia Papiu a generației 2014-2018, cu dedicația specială „Înțelepciunea nu este un dar. Înseamnă perseverența de a explora trecutul. Să vrei, să știi, să evoluezi“. Eleva a fost apreciată atât pentru implicarea în chestiunile administrative ale elevilor, cât și pentru rezultatele ei școlare deosebite și pentru caracterul muncitor și tenace.

Nu în ultimul rând, Anda Sorana Tenie s-a clasat pe primul loc în clasa a XII-a A (profil Matematică-informatică bilingv-engleză), cu media 9,89. Eleva a fost admisă la universitățile Columbia (New York), Oxford, Imperial College of London, Warwick și Durham, din Marea Britanie. A obținut premii și medalii la Olimpiada Națională de Matematică în toți anii de liceu, a fost calificată la primul baraj pentru Olimpiada Internațională de Matematică în clasele a XI-a și a XII-a, și-a adjudecat numeroase premii la concursurile interjudețene, o medalie de bronz la Olimpiada Națională de Fizică, în clasa a X-a, a fost admisă la Școala de Vară Oxford for Romania, în 2017, și, totodată, s-a implicat în numeroase acțiuni de voluntariat.

Numeroși alți elevi au avut merite deosebite, iar conducerea Colegiului Național „Al. Papiu Ilarian“ le-a precizat cu rigoare și mândrie, asigurându-se că fiecare absolvent a fost pus în valoare și a obținut binemeritatele aplauze ale publicului și ale colegilor, ca un preambul al celor care vor urma.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE