Share

Home / Eveniment / FOTOGALERIE: Excelența, ca normă, la Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian“
Șefii de promoție, alături de Cristina Ligia Someșan, directoarea instituției (Foto: Andrei Vornicu)

FOTOGALERIE: Excelența, ca normă, la Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian“

Elevii unei instituții de învățământ îi stabilesc acesteia valoarea, îi dau măsura potențialului și, nu în ultimul rând, inspiră generațiile viitoare să o ia drept model. Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian“ a încheiat un nou capitol de succes și a premiat la Sala Polivalentă cei mai înzestrați și muncitori elevi ai generației 2014-2018. Printre absolvenții merituoși s-au numărat, bineînțeles, șefii de promoție, care au impus noi standarde de excelență școlară.

Șeful de promoție al profilului real a fost Nicolae Radu Moga, din clasa a XII-a A, având media 9,86. Acesta a fost admis la Universitățile Oxford, Birmingham și Durham, din Marea Britanie. Elevul a obținut o medalie de bronz la Olimpiada Națională de Fizică, în clasa a X-a, și a participat la Olimpiada Națională de Matematică, în clasa a XII-a.

Radu Moga a demonstrat, pe lângă calitățile școlare și intelectuale indiscutabile, și o integritate morală remarcabilă, dorind să își împartă premiul cu prietenul și colegul său, Bogdan Blaga, pe care l-a depășit la medie doar cu o sutime. Astfel, Bogdan Blaga, cu media 9,85, medaliat cu argint de Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), a fost singurul elev din ţară a cărui problemă pe care a compus-o şi propus-o pentru Olimpiada Naţională de Matematică a fost inclusă în subiectul pentru clasa a IX-a. De asemenea, tânărul matematician a reuşit să obţină o menţiune specială la Olimpiada Naţională de Lingvistică. Bogdan Blaga a fost distins din partea conducerii Colegiului „Al. Papiu Ilarian“ cu o plachetă inedită – „How Nonconformists Move the World“ – grație reputației de nonconformist pe care și-a creat-o strălucitul elev.

Șefa de promoție la profilul uman a fost Denisa Paula Gliga, din clasa a XII-a E, având media 9,76. Aceasta a participat în 2016 la Olimpiada Națională de Logică.

Andrada Petrar (clasa a XII-a C), reprezentantă a Colegiului de Administrație a Colegiului Național „Al. Papiu Ilarian“, a obținut Medalia Papiu a generației 2014-2018, cu dedicația specială „Înțelepciunea nu este un dar. Înseamnă perseverența de a explora trecutul. Să vrei, să știi, să evoluezi“. Eleva a fost apreciată atât pentru implicarea în chestiunile administrative ale elevilor, cât și pentru rezultatele ei școlare deosebite și pentru caracterul muncitor și tenace.

Nu în ultimul rând, Anda Sorana Tenie s-a clasat pe primul loc în clasa a XII-a A (profil Matematică-informatică bilingv-engleză), cu media 9,89. Eleva a fost admisă la universitățile Columbia (New York), Oxford, Imperial College of London, Warwick și Durham, din Marea Britanie. A obținut premii și medalii la Olimpiada Națională de Matematică în toți anii de liceu, a fost calificată la primul baraj pentru Olimpiada Internațională de Matematică în clasele a XI-a și a XII-a, și-a adjudecat numeroase premii la concursurile interjudețene, o medalie de bronz la Olimpiada Națională de Fizică, în clasa a X-a, a fost admisă la Școala de Vară Oxford for Romania, în 2017, și, totodată, s-a implicat în numeroase acțiuni de voluntariat.

Numeroși alți elevi au avut merite deosebite, iar conducerea Colegiului Național „Al. Papiu Ilarian“ le-a precizat cu rigoare și mândrie, asigurându-se că fiecare absolvent a fost pus în valoare și a obținut binemeritatele aplauze ale publicului și ale colegilor, ca un preambul al celor care vor urma.

Andrei VORNICU

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

O recoltă excepțională în podgoria Jidvei, premisa unui must de calitate

Campania „Must de la Jidvei”(www.mustdejidvei.ro), aflată la cea de-a V-a ediție, este în plină desfășurare, …

Share
Share