Share

Home / Administratie / Mai mulţi bani pentru plombări la drumurile judeţene

Mai mulţi bani pentru plombări la drumurile judeţene

Consilierii județeni au aprobat joi, 24 mai, într-o şedinţă ordinară de lucru, rectificarea bugetului general al județului în cadrul căruia o sumă semnificativă a fost alocată pentru plombări la drumurile judeţene. Fondurile destinate lucrărilor de plombare au fost suplimentate cu suma de 650.000 lei, după ce s-a constatat în timpul lucrărilor efectuate în primăvară că este necesară creșterea fondurilor pentru astfel de lucrări.

Totodată, alte sume au fost aprobate pentru amenajarea de parcări în localitatea Band, precum și pentru un proiect de canalizare pluvială, ce va fi realizat împreună cu Primăria Adămuș.

Lucrări de prevenire a inundațiilor la Adămuș

Consiliul Județean Mureș va realiza în colaborare cu Primăria comunei Adămuș lucrarea „Recalibrare rețea de canalizare pluvială cu reproiectarea acceselor la locuințe particulare – rural”. Investiția este necesară având în vedere inundațiile din vara anului 2016 când au fost afectate un număr de 47 de case și 125 de anexe gospodărești. Perioada de timp necesară realizării lucrărilor este de trei luni. Conform devizului întocmit de proiectant, valoarea estimativă a lucrărilor de construcţie şi montaj, inclusiv TVA, este de 331.480 lei, din care suma de 187.480 lei, inclusiv TVA, va fi suportată din bugetul județean.

Măsuri pentru fluidizarea traficului pe DJ Târgu-Mureș – Iernut

În intravilanul localităţii Band există două parcări neamenajate, situate în imediata apropiere a intersecţiei drumurilor judeţene DJ 152A Târgu-Mureş – Band – Iernut, respectiv DJ 151A intersecţie DJ 151 Şăulia – Band. Durata de realizare a lucrărilor este de patru luni, valoarea acestora fiind de 662.535 lei.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Finanțare de 3 milioane de euro pentru o oază de relaxare în cartierul Tudor

Conducerea Primăriei municipiul Târgu-Mureș a semnat, la sfârșitul lunii ianuarie 2020, un contract de finanțare …

Share
Share