Câtă apă ar trebui să bem zilnic? Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 405 Vizualizări

Câtă apă ar trebui să bem zilnic?

Dacă e vreo recomandare pentru sănătate cunoscută de toată lumea e aceea de a bea doi litri de apă pe zi. Sună destul de logic, având în vedere că organismul nostru are nevoie de apă pentru a funcţiona, deshidratându-ne îi facem rău. Dar oare să fie acei doi litri cantitatea ideală pentru fiecare dintre noi?

Realitatea e că putem consuma suficientă apă zilnic, însă nu neapărat “apă pură”. Când vorbim de consumul de apă zilnic luăm în considerare şi apa din legume, supe, ceaiuri, etc. care ne ajută la menţinerea hidratării. Adică mâncarea pe care o consumăm ne ajută la aportul hidric zilnic. Mulţi cred că dacă nu beau doi litri de apă zilnic se vor deshidrata şi fac din băutul apei o corvoadă. Desigur, sunt mulţi alţii care uită să bea apă, poate din cauza programului încărcat sau înlocuiesc apa cu alte băuturi cum ar fi sucurile carbogazoase sau foarte multă cafea şi ceaiuri diuretice. Adevărul este că pentru mulţi dintre noi a bea doi litri de apă zilnic este un chin.

De unde a venit regula celor doi litri de apă zilnic?

Regula celor doi litri de apă zilnic a venit dintr-o recomandare înţeleasă greşit din anul 1945, când Academia  Naţională de Medicină Americană a sugerat că o persoană trebuie să bea un mililitru de apă pentru fiecare calorie consumată, ţinând cont la modul general că un meniu echilibrat este undeva până la 1900 de calorii înseamnă 1,9 litri de apă zilnic. Aşa că oamenii au luat-o ca pe o obligaţie, neţinând cont de faptul că găsim apă şi în alimente sau în alte lichide pe care le consumăm.

Câtă apă ar trebui să bem zilnic?

Răspunsul este relaţiv. Necesarul ideal de apă este calculat în funcţie de greutate, dietă, sex, vârstă, stare de sănătate, activitate sportivă. Un lucru este sigur, trebuie să evităm senzaţia de sete pentru a nu ne deshidrata. Pentru că toate procesele din corpul nostru au loc cu ajutorul apei este clar că nu trebuie să uităm să bem apă.

Liana CONŢIU

Nutriţionist dietetician Master Trainer Fitness Education

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE