CIS GAZ, pachet complet de servicii în domeniul gazelor naturale Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1335 Vizualizări

CIS GAZ, pachet complet de servicii în domeniul gazelor naturale

CIS GAZ SA este o societate cu capital privat, 100% românesc, aflată deja la a treia generaţie de specialişti în industria gazelor naturale. De mai mult de 25 de ani, această companie oferă soluţii şi servicii în industria energetică la cele mai înalte standarde şi performanţă. Activitatea companiei acoperă segmentul de construcţii de conducte noi şi servicii de reabilitare a colectoarelor de petrol şi gaze, a liniilor de injecţie, a sistemelor de transport şi distribuţie, precum şi construcţia şi mentenaţa instalaţiilor de suprafaţă de orice tip. Furnizează servicii de integritate a conductelor, operaţiuni de perforare sub presiune şi obturare, relining de conducte, repararea şi reablitarea acestora, până la servicii de consultanţă pentru managementul coroziunii.

Evenimentul de lansare a programului “CIS eficient”, cel mai nou serviciu CIS Gaz SA în România şi singurul care dă utilizatorilor de gaze naturale posibilitatea de a beneficia de servicii integrate de calitate, păstrând tarifele la un nivel competitv, a avut loc miercuri, 30 mai, la Hotel „Privo” din Târgu-Mureş.

Portofoliu diversificat

Sebastian Călugăr, director general al CIS Gaz Group

Prezentarea succintă a programului “CIS eficient” şi a unui scurt istoric al companiei pe care o conduce din 2011, a fost susţinută de Sebastian Călugăr, directorul general al CIS Gaz Group: “Astăzi avem un portofoliu diversificat de activităţi, CIS Gaz fiind compania mamă, înfiinţată în 1990 de către tatăl meu, iar principala activitate a fost şi este construcţia de conducte şi instalaţiile de suprafaţă în industria petrolieră şi gaze naturale. În 2009 am înfiinţat compania CIS Real, axată pe servicii de inginerie şi consultanţă tehnică. În 2011 am deschis compania CIS Energy, pentru producţia de energie solară şi dezvoltarea parcurilor fotovoltaice. Acestora le-au urmat Tank Master Production – rezervoare şi cisterne pentru transport GPL, Wiocis – dezvoltarea proiectului pentru instalaţii de cogenerare a energiei electrice şi parcul logistic din Târgu-Mureş, Next Power – comercializarea de gaze naturale şi energie electrică în România), CIS Gaz Servicii – oferă servicii de mentenanţă şi reparaţii pentru conductele de petrol, gaze naturale şi instalaţiile de suprafaţă”.

Cifrele companiei

Conform directorului general al CIS Gaz, compania a furnizat până în prezent mai mult de 300 de milioane de metri cubi gaze naturale, a construit peste 1.000 de kilometri de reţele de distribuţie a gazelor naturale, a instalat în SNT peste 100 de staţii de reglare-măsurare a gazelor naturale şi a construit peste 300 de kilometri de conducte magistrale de transport a gazelor naturale. De asemenea, numărul clienţilor, atât persoane fizice, cât şi juridice, se ridică la un total de 3.000.

Ce este “CIS eficient”?

Mihai Bălan, retail manager al companiei CIS Gaz, cel care se ocupă atent de programul “CIS eficient”, a prezentat câteva date esenţiale în ceea ce priveşte derularea acestuia, oportunităţile clienţilor în cazul în care îşi schimbă furnizorul de gaze naturale, avantajele pachetului complet oferit de CIS Gaz prin “CIS eficient”: “Astăzi lansăm programul “CIS eficient”, primul program independent de pe piaţa românească care îşi propune să ofere consumatorului final un pachet integral de furnizare a gazelor naturale, servicii şi echipamente pentru o calitate mai mare a prestărilor de servicii, securizarea parcului de clienţi şi câştigarea de noi clienţi. Plecăm la drum cu următorii parteneri de încredere, care au un rol bine stabilit: TotalSoft Bucureşti, Ariston România, Banca Transilvania şi Banca ING Group. Serviciile oferite de “CIS eficient” sunt în principal legate de furnizarea de gaze naturale. În funcţie de categoria de consum în care se încadrează clientul final, acesta va primi oferta personalizată şi va putea semna un contract cu furnizorul autorizat de gaze naturale CIS Gaz, simplu şi rapid”.

Beneficiile noului serviciu

Potrivit acestuia, avantajele alegerii CIS Gaz ca furnizor de gaze naturale şi servicii conexe sunt: confort fără griji (calitatea serviciilor şi tot ce ţine de exploatarea acestei resurse sunt în gestiunea unui singur partener), servicii complete, tarife competitive, atât pentru furnizarea de gaze naturale, cât şi pentru verificările tehnice şi reviziile necesare, call center dedicat, disponibil non stop, precum şi o facturare la consum efectiv, nu la estimări, prin citirea lunară a contorului.

“Citirea contorului se face lunar. Principalul argument de vânzare şi portare de la vechiul furnizor la noul furnizor pentru clientul final este că va plăti exact cât va consuma, fără estimări. Această citire a contorului este făcută în mod automat şi obligatoriu de către distribuitor, care  introduce seria contorului într-o bază de date naţională, de unde fiecare furnizor în parte îşi culege citirea contorului şi facturează către client. Este foarte simplu, se întâmplă totul cu controlul statului român, iar mesajul meu către clientul final din piaţă e foarte clar: nu se schimbă nimic, nu se plăteşte nimic în plus, nu se schimbă contorul, citirea se face de către distrubuitor, iar consumatorul final plăteşte cât consumă”, a afirmat Mihai Bălan.

Schimbări pe piaţă

În 2014, piaţa s-a liberalizat pentru persoanele juridice, ceea ce urmează să se întâmple în 2021 pentru persoanele fizice. În condiţiile în care persoana juridică nu şi-a exercitat opţiunea de a alege şi a negocia un preţ cu un furnizor, atunci va rămâne cu ultimul preţ reglementat de statul român în 2014 şi nu va mai fi întrebat dacă doreşte un preţ mai bun.

“Lăsaţi furnizorul tradiţional care oferă preţuri tot mai mari şi alăturaţi-vă nouă! Orice nu v-ar conveni, puteţi să vă schimbaţi furnizorul în fiecare lună, fără costuri suplimentare! Până în 2021 trebuie să vă alegeţi un furnizor cu care să semnaţi un contract, altfel rămâneţi la vechiul furnizor de gaze, cu ultimul preţ reglementat, fără ca acesta să poată scădea, doar să crească, eventual, atunci când cresc şi taxele. În decursul următorilor ani, vor apărea pe piaţa liberă 10-20-30 furnizori autorizaţi de gaze naturale, iar dacă nu vă convine tariful sau serviciile unora dintre ei, puteţi trece la un alt furnizor după o lună de zile, nu există termen de retenţie, nimeni nu vă ţine legat de contract mai mult decât vă doriţi. Evident, toţi clienţii vor sta măcar un an pentru a putea face o bază de comparaţie cu vechiul furnizor. Dacă furnizorul nou dă faliment, sunteţi tranferat automat la furnizorul tradiţional, o puteţi lua de la capăt. Pot să mai revin în sistemul reglementat dacă am intrat în piaţa liberă? Nu, dar pot negocia în fiecare lună cu alt furnizor”, au fost câteva dintre răspunsurile date de către Mihai Bălan participanţilor la eveniment.

Au urmat descrierile punctate ale softului şi a tehnologiei utilizată de companie în următorii ani, câteva scurte prezentări ale partenerilor Ariston, Banca Transilvania şi ING, iar la sfârşitul programului de prezentări, participanţii au avut parte de o sesiune de întrebări şi discuţii pentru înţelegerea anumitor aspecte. Acest program este rezultatul unui efort comun susţinut de membrii echipei CIS Gaz, fapt care creşte atât valoarea serviciilor integrate oferite clientului final, cât şi eficienţa parteneriatului lor strategic.

 

Denisa MORAR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE