Home / Sanatate / Metode eficiente de a evita mușcăturile de căpușe
ID:93592868

Metode eficiente de a evita mușcăturile de căpușe

Distribuie

Conform site-ului exquis.ro, chiar dacă este sezonul căpușelor, nu trebuie să ne alarmăm deoarece există metode de prevenire a mușcăturii acestora.

Folosește un repelent împotriva căpușelor înainte de a ieși din casă

În comerț se găsesc o sumedenie de produse care țin insectele la distanță. Acestea trebuie folosite fie el sub forma de cremă, fie sub forma de spray, înainte de a petrece timp în natură. La ieșire din casă în natură, un asemenea produs trebuie aplicat generos pe pielea expusă. Chiar daca ai pantaloni lungi, aplică produsul pe glezne, acolo unde pantalonul ți se poate ridica, permițând căpușelor accesul.

Apelează la o firmă pentru dezinsecția curții

Gazonul din grădina ta poate fi mediul ideal pentru căpușe, mai ales daca ai animale de companie. Apelează periodic la o firmă specializată în dezinsecții, pentru eliminarea căpușelor din grădină.

Aplică un strat de permetrină pe încălțări, pe corturi, pe obiectele folosite în camping și chiar pe haine

Permetrina este o substanță insecticidă, care ucide căpușele, dar și alte insecte. Mai ales dacă mergi în camping cu familia, folosește permetrina pentru a acoperi suprafețele expuse populării cu căpușe pentru a te asigura că aceste insecte vor sta departe de tine și de familia ta.

Verifică-ți animalele de companie

Câinii sunt, în mod special, expuși mușcăturilor de căpușe. Animalul de companie poate aduce căpușe în casa ta, așa că trebuie sa îl verifici cu regularitate. Apelează la ajutorul unui medic veterinar, care îți va oferi soluții ce vor ține căpușele departe de pielea prietenului tău necuvântător.

Acoperă-ți pielea

Pantalonii îndesați în șosete nu arată tocmai drăguț, însă dacă sănătatea ta depinde de asta, fă un efort și uită de stil. Când petreci timp în pădure sau la munte, în locuri cu vegetație abundentă, asigură-te că îți acoperi picioarele cu haine, pentru a reduce riscul de a te pricopsi cu una sau mai multe mușcături de căpușă. Chiar dacă e cald, dacă alegi materiale naturale precum inul, căldura nu îți va da mari bătai de cap și vei fi ferit și de radiațiile UV.

Poartă haine deschise la culoare

Hainele pe care le porți atunci când petreci timp în natură ar trebui să fie mereu deschise la culoare pentru a-ți fi ușor să identifici căpușele care se cațără pe hainele tale.

Foto: prescolar.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.