Spectacolul „3milioane”, invitat la Târgu-Mureș! Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 128 Vizualizări

Spectacolul „3milioane”, invitat la Târgu-Mureș!

În mai 2016, județele țării au fost aduse în cutii de carton pe scările Casei Poporului. În cutii se aflau 3 milioane de semnături strânse pentru a susține un referendum care să înlocuiască, în definiția familiei din Constituție, cuvântul „soți” cu sintagma „bărbat și femeie”.

„3milioane” este un spectacol de teatru documentar care investighează discursuri ale susținătorilor acestui referendum. Rostite pe un ton categoric și adesea vehement, vorbele lor sună convingător. Însă statisticile pomenite în discursuri sunt oare credibile? Informațiile pe care sunt bazate argumentele lor sunt oare adevărate și realiste?

Conform descrierii existente pe pagina de Facebook a evenimentului, „3milioane” propune o incursiune dincolo de controverse și propagandă, și un exercițiu de a distinge între instigare la ură și dreptul la liberă exprimare, discriminare și corectitudine politică.

Spectacolul e recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Intrarea este liberă, pe bază de rezervare, accesând link-ul: https://bit.ly/2wINqPj

Regia este semnată de Adina Lazăr, dramaturgia este realizată de Alexandra Felseghi, iar scenografia îi aparține lui Silviu Medeșan.

Din distribuţie fac parte actorii: Diana Buluga, Emanuel Cifor, Lucia Mărneanu, Denisse Moise și Lucian Rus

Animațiile sunt concepute de Paul Mureșan, documentarea este realizată de Diana Meseșan, iar producătorul spectacolului este Create.Act.Enjoy.

Reprezentația spectacolului va avea loc la Teatru 3G (Bastionul Măcelarilor, Str. Avram Iancu nr. 2, Târgu-Mureș) joi, 31 mai, la ora 20:00.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Spectacolul „3milioane” reprezintă viziunea artistică a regizoarei Adina Lazăr și a fost conceput cu scopul de a stimula un dialog într-un cadru relaxat și schimburi de idei pe marginea unei teme care a generat în ultimii ani multiple dispute sau luări de poziție, însă mai puține conversații reale, în care participanții să se asculte atent, civilizat și cu răbdare.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE