Home / Slider / Ateliere pentru siguranţa copiilor

Ateliere pentru siguranţa copiilor

Distribuie

Curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a găzduit, zilele trecute, mai multe activităţi organizate cu ocazia Zilei dedicată siguranţei copiilor – Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, la care au participat peste 130 de preşcolari şi elevi.

Activităţi educative, pe placul copiilor

După „spectacolul” oferit de câinele „Best” şi intrarea „mascaţilor”, cu „sirene” pornite, au fost organizate şase ateliere, fiecare copil participând, pe rând, la fiecare dintre ele.

La atelierul Compartimentului Prevenire, au fost întrebări despre siguranţa copiilor, cei mici fiind răsplătiţi cu steguleţe cu sfaturi preventive. În plus, prin materiale şi insigne sau brăţări, s-a adus în discuţie Ziua copilului dispărut, desigur, pentru a învăţa să prevenim sau să reacţionăm în aceste situaţii.

Atelierele siguranţei rutiere au cuprins motocicleta Serviciului Rutier, ce a stârnit curiozităţi legate de misiuni, viteză, fotografii. Micul poligon ne-a reamintit tuturor cum şi unde traversăm în siguranţă, iar autospeciala cu radar i-a lămurit pe copii despre cum îi depistează poliţiştii pe şoferii care conduc cu viteză prea mare şi mai ales de ce.

Serviciul Acţiuni Speciale a fost foarte atractiv, desigur. Armament, echipament, misiuni – au fost evident pe placul copiilor.

Laboratorul Criminalistic – atelierul unde au învăţat că fiecare om are „amprente” diferite şi au plecat acasă cu o „amintire”, un bileţel cu o urmă papilară.

Organizaţia Salvaţi Copiii a fost un partener ce a oferit copiilor materiale, informaţii despre siguranţa lor, cu accent pe prevenirea dispariţiilor şi agresivităţii. Desigur, rechizitele oferite copiilor au fost o surpriză plăcută.

Nu în ultimul rând, voluntarul Crucii Roşii a oferit mici lecţii de prim ajutor, dar şi exemplul personal de implicare şi nu în ultimul rând, surprize dulci.

“Feed-back-ul primit a fost unul foarte bun, copiii având foarte multe informaţii referitoare la siguranţa lor atât acasă, cât şi pe stradă, la şcoală sau în traficul rutier, demonstrând faptul că activităţile din şcoli şi în general cele adresate copiilor îşi ating scopul! Mulţumim tuturor pentru implicare! Sperăm ca, pe lângă informaţii, să rămână amintirea unei zile frumoase, alături de poliţişti!”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, prin intermediul unui comunicat de presă.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.