Home / Administratie / Cei mici pun stăpânire pe Reghin de ziua lor

Cei mici pun stăpânire pe Reghin de ziua lor

Filiala Reghin a Asociația „Advent Kindergarten” din România,  cu sprijinul  Primăriei și Consiliul Local Reghin organizează vineri, 1 iunie, cea de  a IV-a ediție a evenimentului denumit „Orășelul Copiilor – Reghin”, găzduit și în acest an  Parcul Central. Deschiderea oficială va avea loc începând cu ora 10,00 cu participarea organizatorilor, reprezentanți ai Primăriei Reghin și ai Asociației „Advent Kindergarten”, Departamentul Grădinița cu Program Prelungit „Emanuel” și Asociația „Exploratori pentru viitor”.

31 de stații în „Orășelul copiilor”

Cei mici vor avea la dispoziție un oraș în miniatură, începând cu ora 10:30 vor avea ocazia să se plimbe într-un orășel special conceput pentru eiă, pe baza unui pașaport și să viziteze toate cele 31 de stații aflate pe traseu: poliție/ serviciul pașapoarte, poliția municipală, bancă, spital/ ambulanță, biserică, școală, grădiniță, stadion, circ și animație, jandarmerie, piață, farmacie și fitoterapie, supermarket, aeroport, bibliotecă, atelier de meșteșuguri, filarmonică, caravana sănătății, pompieri, teatru de păpuși, televiziune, muzeu, „Pathfinder”, primărie, stomatologie, studio foto, pictură, „Laboratorul lui Ben”, poșta și  clubul copiilor.

Concursuri și recitaluri

În afara acestui traseu, vor mai avea loc concursuri pentru fiecare nivel de învățământ (preșcolar, primar, gimnazial), desene pe asfalt, interpretare poezii, cursă cu obstacole, concurs de role, concurs de biciclete și trotinete.

De asemenea, se va organiza un concurs special pentru copiii cu dizabilități de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 3 din Reghin și un concurs de stimulare a copiilor în vederea dezvoltării orașului lor „Cea mai ingenioasă cerere a unui copil către Primăria Municipiului Reghin”. În cadrul evenimentului va avea loc un mini-recital al elevilor Școlii de Muzică din Reghin.

Proiectul „Orășelul Copiilor – Reghin” își propune să-i ajute pe copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani să se familiarizeze cu instituțiile orașului, astfel încât clădirile pe lângă care trec zilnic să capete sens și viață. Pentru buna desfășurare a acestor activități circulația autovehiculelor va fi restricționată în această zonă între orele 7,00 și 19,00.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Respectarea măsurilor anti COVID-19 verificată de Poliția Mureș

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV 2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din …