Home / Interviu / INTERVIU. Jocelyn Lo, masterandă americană la UMF Târgu-Mureș: „Am fost foarte impresionată de contactele interumane de aici“
Jocelyn Lo consideră că venirea la Târgu-Mureș a fost o alegere bună (Foto: Andrei Vornicu)

INTERVIU. Jocelyn Lo, masterandă americană la UMF Târgu-Mureș: „Am fost foarte impresionată de contactele interumane de aici“

Distribuie

Jocelyn Lo, din Statele Unite ale Americii, este studentă la masterat la Vagelos College of Physicians and Surgeons din cadrul Columbia University din New York și a venit la Târgu-Mureș să participe la un program de cercetare pe cost-eficiență în sistemul sanitar din România. Studenta este coordonată de Prof. dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie a Spitalului Județean din Târgu-Mureș, și se declară mulțumită de decizia de a veni pentru câteva luni la Târgu-Mureș.

Jocelyn Lo ne-a vorbit despre activitatea ei de cercetare de la Clinica de Cardiologie și despre experiența valoroase dobândită în tot acest timp.

Reporter: Am înțeles că te vei întoarce la New York peste câteva săptămâni. Când ai venit la Târgu-Mureș?
Jocelyn Lo: Perioada mea de cercetare a început acum un an, dar am venit la Târgu-Mureș la finalul lunii ianuarie, deci sunt aici de peste patru luni.

Rep.: De ce ai ales Târgu-Mureș?
J.L.: Am mai fost aici și am niște conexiuni personale cu zona, deci sunt foarte norocoasă să mă aflu aici pentru cercetare. Motivul mai amplu pentru care mă aflu aici este faptul că fac un masterat în Sănătate globală, și primim sprijin din partea Columbia University pentru a face cercetare la nivel internațional, astfel încât toate s-au legat astfel încât am ajuns aici ca să lucrez cu doamna doctor Benedek și să mă ocup de această cercetare deosebită.

Rep.: Ai avut și alte opțiuni în vedere sau ai vrut din start Târgu-Mureș?
J.L.: Am venit direct aici. Am vrut să fiu în România și am apelat la niște contacte profesionale care m-au direcționat apoi spre doamna Benedek, apoi totul a decurs perfect: am venit să o cunosc, să văd și spitalul, și m-am apucat apoi de treabă.

Rep.: Ai putea descrie pe scurt în ce constă activitatea ta din cadrul masteratului aici, la Târgu-Mureș?
J.L.: Cea mai mare parte a activității se axează pe cercetare și pe analiza de informații, astfel încât majoritatea timpului dintr-o zi o petrec citind despre cercetare și studiind datele obținute. Pe urmă, particip la ședințe în cadrul cărora discut evoluția proiectului.

Rep.: Care va fi finalitatea cercetărilor tale de aici? Le vei publica?
J.L.: Sperăm să reușim să publicăm studiile. Ca parte a programului de masterat, am de susținut o disertație, iar studiile realizate aici vor constitui o parte a acelei lucrări de disertație.

Rep.: Mi-ai putea spune câteva păreri despre activitatea ta din cadrul spitalului alături de doamna Benedek?
J.L.: A fost o experiență instructivă valoaroasă care mi-a demonstrat felul în care se practică aici cardiologia. Am fost de asemenea foarte impresionată de contactele interumane de aici, de cunoștințele rezidenților și competența pe care o manifestă în cadrul procesului de a-i învăța pe studenți.

Rep.: Care ar fi cel mai important lucru pe care l-ai învățat în intervalul petrecut la Târgu-Mureș?
J.L.: Cred că aici se aplică principiul valabil și în Statele Unite conform căruia trebuie să te asiguri că trebuie să pui pacientul pe locul 1 indiferent de ce vrei să faci sau ce vrei să obții în ceea ce privește tratamentul lor medical. Astfel, trebuie să te asiguri că folosești dovezile și rezultatele cercetărilor pentru a-ți dirija tratamentul, dar totodată conștientizând că pacienții au nevoie de mult sprijin interpersonal pe care îl presupune meseria de medic, ceea ce am văzut că se practică aici și mi s-a părut minunat.

A consemnat Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bianca Suciu, planuri pentru Interact Târgu Mureș „Maris”

Distribuie Bianca Suciu este noul președinte al clubului Interact Târgu Mureș „Maris”, o organizație non-guvernamentală …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.