Mureşul Rezidenţial 2018. Dezvoltare urbană prin cultură şi educaţie, la Sighişoara Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 291 Vizualizări

Mureşul Rezidenţial 2018. Dezvoltare urbană prin cultură şi educaţie, la Sighişoara

Primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, prezintă, în interviul următor, câteva din direcţiile de dezvoltare imobiliară prevăzute în viitorul Plan Urbanistic General al aşezării recunoscută pe plan internaţional drept singura cetate medievală locuită din Europa.

Reporter: Care sunt modalităţile prin care Primăria municipiului Sighişoara sprijină investitorii care doresc să construiască sedii de afaceri sau ansambluri rezidenţiale pe teritoriul municipiului Sighişoara?

Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean: Investitorilor care doresc să construiască în Sighişoara li se pun la dispoziţie, la cerere, toate documentaţiile de urbanism existente, PUG, PUZ-uri, PUD-uri, pentru a putea fi informaţi corect în legătură cu reglementările urbanistice ale zonei în care doresc să construiască. În cazul în care nu există suficiente reglementări pentru zona respectivă sau funcţiunea dorită nu se încadrează în reglementările zonei, se pot iniţia PUZ-uri de către investitorii privaţi, pe baza cărora se poate construi în continuare. Primăria municipiului Sighişoara este deschisă şi susţine orice investitor care doreşte să construiască pe raza unităţii administrativ-teritoriale a municipiului, cu respectarea documentaţiilor de urbanism aprobate, a legislaţiei în vigoare şi fără a afecta integritatea vizuală a sitului UNESCO.

Rep.: Câte solicitări există în anul 2017, respectiv 2018, la nivelul primăriei municipiului Sighişoara, pentru autorizaţii PUZ – construire ansambluri rezidenţiale?

O.D.M.: La Primăria municipiului Sighişoara au fost solicitate un număr de 14 cereri pentru întocmire de Planuri Urbanistice Zonale pentru construirea de case de locuit sau blocuri de locuinţe pe parcursul anilor 2017-2018. De asemenea, pe parcursul aceloraşi ani au fost eliberate 35 de autorizaţii de construire de case de locuit şi o autorizaţie de construire imobil locuinţe colective.

Rep.: Care sunt zonele cele mai solicitate de dezvoltatorii imobiliari din Sighişoara?

O.D.M.: Zonele cele mai des solicitate de dezvoltatorii imobiliari sunt cartierul Târnava II, strada Viilor şi cartierul Aurel Vlaicu.

Rep.: Cum vedeţi în perspectivă dezvoltarea urbană a municipiului Sighişoara?

O.D.M.: În prezent, urmează a fi atribuit contractul pentru actualizarea noului Plan Urbanistic General al Municipiului Sighişoara. În urma studiilor de fundamentare care vor fi realizate în vederea întocmirii PUG-ului – studii socio-economice, studii privind potenţialul turistic, studii de mediu şi peisaj, siluetă urbană, istoric, circulaţii, studiu privind dotările de interes public – se va stabili o strategie de dezvoltare urbană a localităţii. Având în vedere existenţa sitului UNESCO şi oportunităţile de dezvoltare a unui turism cultural, se va pune accent deosebit pe investiţia în cultură şi educaţie, fără de care, pe de o parte, patrimoniul construit valoros este în pericol, iar pe altă parte dezvoltarea sectorului cultural va influenţa şi el modul de dezvoltare urbană.

Rep.: Care a fost dinamica numărului de unităţi locative noi din municipiul Sighişoara, în perioada 2014-2018?

U.D.M.: În 2015, s-au construit 11 locuinţe individuale, s-au făcut 4 mansardări şi 19 apartamente, în 2016 s-au construit 7 locuinţe individuale, în 2017 s-au construit 26 de locuinţe individuale, 6 mansardări şi extinderi şi 31 de apartamente noi, iar în 2018 s-au construit sau sunt în curs de construire 10 locuinţe individuale şi o mansardare.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE