Restaurarea și protejarea patrimoniului, în atenția municipalității reghinene Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 136 Vizualizări

Restaurarea și protejarea patrimoniului, în atenția municipalității reghinene

Primarului municipiului Reghin, Maria Precup și  arhitectului șef, Klaus Birthler vor participa în perioada 24-27 iunie 2018 la delegația de informare cu tema „Restaurarea și protejarea patrimoniului” care va avea loc în Germania.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană a adresat o invitație Primăriei Municipiului Reghin de a participa în perioada 24-27 iunie la delegația de informare în Germania, pe tema restaurării și protejării patrimoniului. Delegația este organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană împreună cu Bayern Handwek International Gmbh și va cuprinde vizitarea unor obiective de referință din Bavaria și Baden-Württemberg, precum și vizite și întâlniri efectuate la diverse companii din domeniu.

„Am fost invitați de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană să participăm cu o delegație la acest eveniment care are ca temă restaurarea. Au fost invitate și mai multe firme, iar ca și autoritate locală am fost invitat eu și doamna primar Maria Precup. Am răspuns favorabil acestei invitații având în vedere faptul că patrimoniul din Reghin este puțin neglijat, el fiind unul de interes public, dat fiind faptul că este dovada unei culturi care astăzi nu mai există. Ceea ce sper să aflăm în urma acestei vizite sunt bunele practici în ce privește restaurarea, să vedem de la alții cum ar trebui intervenit pentru păstrarea, conservarea și valorificarea patrimoniului. Patrimoniul este de fapt o resursă inepuizabilă, epuizabilă doar în cazul în care nu avem grijă de el și atunci trebuie să vedem cum folosim această resursă , nu doar de dragul romantismului, de a păstra ceva , aspect și el important, dar să vedem cum valorificăm, cum ne folosim economic de această resursă.”, ne-a declarat Klaus Birthler, arhitectul șef al municipiului Reghin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE