Home / Administratie / Târgu-Mureş, primul oraş din România care a semnat un memorandum cu organizaţia HWPL din Coreea de Sud!

Târgu-Mureş, primul oraş din România care a semnat un memorandum cu organizaţia HWPL din Coreea de Sud!

Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, şi Lee Man-Hee, preşedintele organizaţiei Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light – HWPL din Coreea de Sud, considerată una din cele mai mari şi importante organizaţii non profit, cu peste 300 de filiale în lume, au semnat un Memorandum de înţelegere la Bucureşti.

Memorandumul a fost încheiat după ce Târgu-Mureş a primit din partea Coreei de Sud titlul de „Oraş Cultural al Păcii” şi pecetluieşte derularea mai multor proiecte în comun de către Municipiul Târgu-Mureş şi HWPL.

O parte din proiecte vizează schimburi de experienţă în domeniul cultural şi universitar şi colaborarea între instituţiile şi organismele competente din domeniul educaţiei şi culturii.Memorandumul a fost încheiat pe o perioadă nedeterminată, iar semnatarii vor extinde proiectele în mai multe sfere sociale.

„Sunt mai multe modalităţi de a intra în istorie: amintiri, întâmplări care au creat bucurii, iar unele dintre ele şi tragedii, vizând persoane sau naţiuni. Toate acestea creează conştiinţe, creează visuri şi conturează opţiuni de viitor, fiind un semn de respect al culturii, al civilizaţiei şi al vremurilor glorioase de odinioară. E valabil pentru oricine. Dar cel mai frumos poţi rămâne în istorie în momentul în care, prin demersul tău, ridici nivelul de înţelepciune, de efort şi de înţelegere a unei populaţii, a unei ţări. Istoria îi va reţine întotdeauna pe cei care în ciuda tuturor greutăţilor au luptat, au muncit şi cu tenacitate au obţinut rezultate. Asemenea personalităţi se fac întotdeauna remarcate, la antipol cu cei care nu înfăptuiesc nimic,” a declarat primarul Dorin Florea.

Primarul Dorin Florea a fost numit de către organizaţia HWPL „Ambasador al Păcii”, iar Primăria municipiului Târgu-Mureş a primit două exemplare din cartea „The True Story of Heavenly Culture, World peace, Restoration of Light: Peace and Cessation of War”. Un exemplar va fi înmânat Bibliotecii Judeţene Mureş, iar celălalat va rămâne la Primărie, unde va fi expus.

Organizaţia Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light din Coreea de Sud promovează iniţiative de dezvoltare a păcii în artă, cultură, religie şi în politica publică. HWPL a intermediat semnarea unor acorduri istorice, de pace, între diverse confesiuni religioase sau comunităţi aflate în conflicte etnice.

Memorandumul între Municipiul Târgu-Mureş şi organizaţia sud-coreeană a avut loc în contextul celei mai mari conferinţe pentru pace organizată la Bucureşti, unde preşedintele Lee Man-Hee s-a întâlnit cu foşti preşedinţi de stat din Europa şi lideri politici importanţi de pe toate continentele. De asemenea, Lee Man-Hee dezvoltă în continuare proiecte cu preşedinţi de stat de pe întreg mapamondul, cu prim-miniştri şi personalităţi importante din domeniul culturii.

(Redacţia)

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Veste bună pentru fermierii mureșeni! Mecanici și tehnicieni agricoli, școliti de USAMV!

O veste bună pentru ziua de astăzi, care îi vizează pe fermierii  mureșeni. Universitatea de …