Share

Home / Recomadări zi de zi / Acţiune pentru reducerea numărului de accidente rutiere

Acţiune pentru reducerea numărului de accidente rutiere

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a organizat miercuri, 30 mai, o acţiune pentru reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicate vehiculele de transport marfă, cu sprijinul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Scopul acţiunii a urmărit depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, contracararea conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, verificarea utilizării centurilor de siguranţă, verificarea respectării perioadelor de conducere şi de odihnă, scoaterea din trafic a vehiculelor cu defecţiuni tehnice grave, verificarea respectării dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională de către conducătorii acestor autovehicule, deţinerea la bordul vehiculelor a documentelor de transport, inspecţiei tehnice periodice şi asigurării obligatorii de răspundere civilă, verificarea respectării normelor impuse transportului mărfurilor periculoase şi verificarea respectării normelor de siguranţă rutieră.

„Poliţiştii au controlat peste 100 de autovehicule, iar în urma controalelor efectuate în trafic au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale, din care 12 pentru depăşirea limitei legale de viteză, două pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 24 pentru alte abateri la regimul rutier şi opt la alte acte normative”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, prin intermediul unui comunicat.

Totodată, au fost imobilizate două autovehicule şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Gospodărie din Târgu-Mureş vizitată de un urs

Conducerea Agenţiei de Protecţia Mediului (APM) Mureş a solicitat, la începutul acestei săptămâni, aprobarea împuşcării …

Share
Share