Home / Invatamant / „Educaţie pentru siguranţă”, la Liceul „Petru Maior” din Reghin
cof

„Educaţie pentru siguranţă”, la Liceul „Petru Maior” din Reghin

Distribuie

Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin a găzduit, zilele trecute, cursul opţional „Educaţie pentru siguranţă”, dedicat în special claselor a IX-a şi a X-a. Activitatea a fost dedicată prevenirii delincvenţei juvenile şi este parte componentă a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, campanie organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Formare pentru 11 profesori

La începutul anului şcolar 2017-2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, alături de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Fundaţia Comunitară, a demarat un proiect ce îşi doreşte să dezvolte activitatea de „educaţie pentru viaţă” a tinerilor.

„În urma câtorva întâlniri, a fost stabilită o programă ce cuprindea atât „lecţii” de siguranţă personală, a bunurilor, dar şi de educaţie rutieră teoretică şi practică, cu accent pe mersul pe bicicletă pe drumul public. După prezentarea ofertei către şcoli, 11 profesori au participat la o formare în sensul susţinerii acestor activităţi educative, primind şi un suport de curs. Unele şcoli au demarat acest proiect, un exemplu fiind Liceul Tehnologic ”Petru Maior” din Reghin, unde profesorul Claudiu Bîndilă, susţinut de echipa de conducere, a organizat activităţi cu elevii, pe teme de interes pentru siguranţa lor”, au transmis responsabilii proiectului.

Lecţie de viaţă

Conform prevederilor proiectului, poliţiştii sau alţi specialişti pot fi invitaţi pentru activităţi cu exemple concrete sau clarificări ale unor nelămuriri ce au apărut de-a lungul sesiunilor din timpul anului.

“În acest sens, coordonatorul structurii de prevenire a criminalităţii, alături de psihologul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Târgu-Mureş, s-au întâlnit cu elevi din clasa a X-a ai şcolii menţionate, pentru mai bine de o oră de discuţii amicale, presărate cu umor, dar şi cu situaţii concrete de viaţă, din care liceenii au de învăţat. Felicitări cadrelor didactice implicate!”, au mai menţionat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.