Share

Home / Invatamant / „Educaţie pentru siguranţă”, la Liceul „Petru Maior” din Reghin
cof

„Educaţie pentru siguranţă”, la Liceul „Petru Maior” din Reghin

Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin a găzduit, zilele trecute, cursul opţional „Educaţie pentru siguranţă”, dedicat în special claselor a IX-a şi a X-a. Activitatea a fost dedicată prevenirii delincvenţei juvenile şi este parte componentă a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, campanie organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Formare pentru 11 profesori

La începutul anului şcolar 2017-2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, alături de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Fundaţia Comunitară, a demarat un proiect ce îşi doreşte să dezvolte activitatea de „educaţie pentru viaţă” a tinerilor.

„În urma câtorva întâlniri, a fost stabilită o programă ce cuprindea atât „lecţii” de siguranţă personală, a bunurilor, dar şi de educaţie rutieră teoretică şi practică, cu accent pe mersul pe bicicletă pe drumul public. După prezentarea ofertei către şcoli, 11 profesori au participat la o formare în sensul susţinerii acestor activităţi educative, primind şi un suport de curs. Unele şcoli au demarat acest proiect, un exemplu fiind Liceul Tehnologic ”Petru Maior” din Reghin, unde profesorul Claudiu Bîndilă, susţinut de echipa de conducere, a organizat activităţi cu elevii, pe teme de interes pentru siguranţa lor”, au transmis responsabilii proiectului.

Lecţie de viaţă

Conform prevederilor proiectului, poliţiştii sau alţi specialişti pot fi invitaţi pentru activităţi cu exemple concrete sau clarificări ale unor nelămuriri ce au apărut de-a lungul sesiunilor din timpul anului.

“În acest sens, coordonatorul structurii de prevenire a criminalităţii, alături de psihologul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Târgu-Mureş, s-au întâlnit cu elevi din clasa a X-a ai şcolii menţionate, pentru mai bine de o oră de discuţii amicale, presărate cu umor, dar şi cu situaţii concrete de viaţă, din care liceenii au de învăţat. Felicitări cadrelor didactice implicate!”, au mai menţionat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

MentorCon, mentorat pentru liceeni, aflat la prima ediție, a fost finalizat cu succes

Interact Târgu-Mureș în colaborare cu Rotary Club Târgu-Mureș au realizat în acest weekend, între 22 …

Share
Share