Home / Business / Persoană reţinută într-un dosar de evaziune fiscală

Persoană reţinută într-un dosar de evaziune fiscală

Distribuie

Poliţiştii din Mureş au efectuat 33 de percheziții, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, în București și şase județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de peste 2.000.000 de lei. O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore.

„La data de 31 mai, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 33 de percheziții, în municipiul București și în județele Mureş, Galaţi, Suceava, Prahova, Teleorman şi Dâmboviţa, într-un dosar de evaziune fiscală. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 –2016,  reprezentanţii unei firme din Mureş ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 2.000.000 de lei“, se menţionează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

La data de 5 iunie, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş au reţinut un bărbat în vârstă de 43 de ani, din judeţul Galaţi, administrator al unei societăţi comerciale, bănuit de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

„La percheziţii au participat și poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Galaţi, Suceava,  Prahova, Teleorman şi Dâmboviţa, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş. În cursul zilei de astăzi, bărbatul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, pentru a fi dispuse măsurile legale“, se mai arată în comunicat.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.