Home / Agricultura / APIA: sprijin financiar pentru împăduriri

APIA: sprijin financiar pentru împăduriri

Distribuie

Persoanele care doresc să întreprindă lucrări de împădurire pe suprafețe de teren aflate în proprietatea statului sau a unităților administrativ- teritoriale beneficiază de sprijin financiar.

Intensitatea sprijinului public nerambursabil este de 100% din totalul costurilor eligibile.

Valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei este de 7.000.000 euro.

Suprafețele terenurilor propuse spre împădurire trebuie să fie de cel puțin 1 ha pentru trupurile de pădure și de cel puțin 0,5 ha pentru perdelele forestiere.

Terenurile din categoria pajiștilor naturale permanente (cu excepția celor afectate, conform proiectului tehnic de împădurire, de fenomene de degradare a solului), precum și terenurile agricole pentru care există angajamente în derulare pentru agro-mediu și climă (Măsura 10) și agricultura ecologică (Măsura 11), nu sunt eligibile pentru sprijin.

Pași de parcurs pentru accesarea schemei de ajutor de stat

1) Etape premergătoare depunerii cererii de sprijin

Identificarea cu sprijinul APIA a suprafețelor care urmează a fi împădurite

Elaborarea proiectului tehnic de împădurire de către persoane fizice sau persoane juridice de specialitate atestate (costurile aferente acestor servicii se vor plăti la prima cerere de plată).

Obținerea avizului Gărzii Forestiere pentru proiectul tehnic de împădurire.

2) Etape aferente depunerii cererii de sprijin, selectării beneficiarilor și semnării angajamentelor

Depunerea cererii de sprijin la centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), evaluarea cererii de sprijin de către experții APIA, selecția beneficiarilor în funcție de punctajul acordat (în cazul în care valoarea proiectelor depuse depășeste alocarea financiară a sesiunii), semnarea angajamentelor de către beneficiarii selectați.

3) Etape aferente implementării angajamentului

Demararea lucrărilor de împădurire (numai după semnarea angajamentului), depunerea anuală a cererilor de plată pentru solicitarea sprijinului.

Sursa selectivă: Știri Agricole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ajutoare de 26,1 milioane de euro fermierilor din sectoarele avicol și suin

Distribuie Producătorii agricoli, crescători din sectoarele suin şi avicol, vor avea la dispoziţie ajutoare financiare …