Carnea și produsele lactate românești urmează să fie exportate în China! gastronomie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 299 Vizualizări

Carnea și produsele lactate românești urmează să fie exportate în China!

Importăm atât de multe produse din China, încât ne-am gândit cum ar fi să și exportăm acolo câte ceva! Prin urmare, Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Brănescu, participă, alături de o delegație de specialiști din cadrul instituției, la cea de a treia ediție a “Conferinței pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei”, care se desfășoară în Ningbo, Republica Populară Chineză, în perioada 6 – 8 iunie.

Invitația de participare a fost adresată Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) de către Administrația Generală pentru Controlul Calității, Inspecției si Carantinei din R.P. Chineză (AQSIQ).

Organizatorii doresc, prin organizarea aceastei conferințe, consolidarea colaborării cu autoritățile pentru siguranța alimentelor și carantină aflate de-a lungul „Noilor Drumuri ale Mătăsii” și în particular cu țările Europei Centrale și de Est (ECE), în vederea dezvoltării relațiilor de import – export cu alimente și produse agricole dintre China și țările ECE.

Mai multe țări europene prezente la eveniment

La această reuniune sunt prezenți specialiști din mai multe țări, alături de România fiind reprezentate alte state, dintre care menționăm: Lituania, Croația, Polonia, Slovenia, Ucraina, Bulgaria etc.

Participarea reprezentanților ANSVSA la această conferință este importantă, atât pentru continuarea discuțiilor tehnice bilaterale pentru accelerarea procedurilor de export aflate în derulare, cât și pentru faptul că la ediția din acest an sunt invitați și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Mai multe tipuri de produse ar putea fi exportate către China

Până în prezent, se derulează exportul din România în Republica Populară Chineză de material genetic bovin și embrioni bovini, este aprobată o unitate de abatorizare pentru a exporta carne de porc congelată, iar negocieri avansate sunt pentru exportul de miere, carne congelata de pasăre, oaie și vită, lapte și produse lactate, pește și produse din pește și produse procesate din carne.

Lucernă românească exportată în China

Reamintim că la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a semnat, alături de Zhi Shuping, ministrul Administrației Generale pentru Supravegherea Calității, Inspecție și Carantină a Republicii Populare Chineze (AQSIQ), Protocolul privind condițiile sanitare veterinare și fitosanitare pentru exportul de lucernă românească în Republica Populară Chineză.

(D.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE