Expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vizită şi curs la UMF Târgu-Mureş Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 190 Vizualizări

Expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vizită şi curs la UMF Târgu-Mureş

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș a primit miercuri, 6 iunie, vizita profesorului universitar doctor Swen Malte John, de la Universitatea Osnabrück din Germania, expert al Organizației Mondiale a Sănătății și al Organizației Internaționale a Muncii în domeniul dermatozelor profesionale, informează Blogul UMF Târgu-Mureş.

Cooperare în domeniul sănătăţii ocupaţionale

În aceeaşi zi, profesorul Swen Malte John a ţinut, la Facultatea de Farmacie, cursul „Skin Cancer: European Outdoor Workers’ Number One Enemy”, la care au participat studenți, medici rezidenți și specialiști dermatologi, de medicina muncii și medici oncologi.

UMF Târgu-Mureș, prin Disciplina Medicina Muncii, condusă de către șef de lucrări dr. Horațiu Moldovan, colaborează de mai bine de patru ani cu prof. Swen Malte John în proiecte internaționale care vizează sănătatea în muncă.

„Mă aflu la UMF Târgu-Mureș pentru a treia oară și mă bucur de colaborarea productivă cu dr. Horațiu Moldovan în domeniul sănătății ocupaționale, care a început în urmă cu patru ani. Împreună cu dr. Horațiu Moldovan am lucrat și lucrăm în proiecte internaționale prin care încercăm să venim în ajutorul angajaților care lucrează în aer liber, în diferite domenii, și care prin expunerea îndelungată la soare sau la contactul cu diferite substanțe toxice se pot îmbolnăvi de o serie de boli profesionale, de la dermatite de contact și până la cancer de piele. Acesta este și unul dintre obiectivele majore ale Organizației Mondiale a Sănătății, de a proteja oamenii care își desfășoară activitatea profesională în aer liber. Mă bucur să văd un interes crescut al UMF Târgu-Mureș pentru acest domeniu”, a precizat prof. Swen Malte John.

Lobby pentru îmbunătăţirea legislaţiei medicale

Potrivit șefului de lucrări dr. Horațiu Moldovan, se dorește îmbunătățirea aspectelor medicale, educaționale și legislative din țara noastră care țin de sănătatea ocupațională și managementul dermatozelor profesionale.
„Împreună cu domnul profesor Swen Malte John încercăm să implicăm specialiști din domeniul sănătății ocupaționale și domeniul managementului dermatozelor profesionale, medici de medicina muncii, dermatologi, patologi și cercetători, pentru a încerca să îmbunătățim atât aspectele medicale, educaționale, cât și legislative din România. Domnul profesor Swen Malte John a fost alături de universitatea noastră încă din anul 2012-2013, când ne-a invitat să facem parte din proiectul european StanDerm, care a oferit foarte multe elemente pentru îmbunătățirea legislației din domeniul sănătății în muncă în ceea ce privește dermatozele ocupaționale”, a declarat șef de lucrări dr. Horațiu Moldovan.

Parteneriat cu Universitatea Osnabrück

Potrivit Blogului UMF Târgu-Mureş, cu prilejul vizitei, prof. Swen Malte John a avut o întâlnire cu conducerea UMF Târgu-Mureș, în cadrul căreia s-au discutat aspecte referitoare la cooperarea dintre UMF Târgu-Mureș și Universitatea Osnabrück.
„Avem în vedere proiecte mult mai ambițioase, iar întâlnirea pe care am avut-o cu doamna prorector, prof. dr. Angela Borda, a fost foarte fructuoasă, astfel încât domnul profesor Swen Malte John a fost invitat să facă parte din structura Școlii Doctorale a UMF Târgu-Mureș. Sunt convins că aportul domnului profesor va fi unul substanțial. Există deschidere totală din partea domnului profesor de a avea în viitor doctorate în comun între UMF Târgu-Mureș și Universitatea Osnabrück. De asemenea, am deschis canalele pentru a avea un program Erasmus pentru studenți, doctoranzi și cadre didactice”, a punctat șef de lucrări dr. Horațiu Moldovan.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE