Home / Business / Vestimentație și accesorii handmade croșetate: un business mureșean

Vestimentație și accesorii handmade croșetate: un business mureșean

Distribuie

Din dragoste pentru frumos, s-a născut un mic business mureșean condus de meșter popular Klein-Zita Emese. Ea creează prin tricotat creații vestimentare (rochii, bluze, fuste, topuri, bolerouri, pantaloni, maieuri), accesorii (fulare, căciuli, poșete, curele, bijuterii) și chiar și încălțăminte la cerere.

Croșetatul reprezintă tehnica de realizare a materialelor textile cu ajutorul unor unelte metalice lungi cu o îndoitură la vârf, cu ajutorul cărora firele sunt împletite în șablonul materialului. Arta de a croșeta oferă posibilitatea de a utiliza o gamă bogată de îmbinări de lanțuri din firul de ață și procedeele tehnice care oferă ca rezultat o mare varietate de noi modele a pieselor croșetate. Practicarea croșetării cu croșeta începe odata cu apariția țesăturilor, împletiturilor din papură și fibrele textile a plaselor pentru pescuit, vânătoare etc.

O pasiune de 10 ani

„Croșetez de zece ani deja pentru mine și pentru publicul larg de trei. Mi-am descoperit această pasiune și am zis că hai să fac ceva cu ea. Așa s-a născut Emese Handmade Fashion. Vreau să fac și rochii de nuntă, am deja de seară, cu care chiar eu am fost pe la nunți, dar mi-ar plăcea să fac și pentru alții.” ne-a mărturisit Zita.

Pe internet se pot găsi sute de tutoriale de croșetat, însă îți ia foarte mult timp deprinsul, materialele și executatul unui obiect croșetat. La Emese Handmade Fashion puteți să vă faceți la comandă orice obiect vestimentar sau accesoriu doriți, făcut după propriile preferințe cu multă migală și drag.  În mod special vara, hainele croșetate lasă pielea să respire, acoperind ce este nevoie.

Momentan o puteți găsi online aici sau la numărul de telefon 0745 283 700. Ea livrează în toată țara și ocazional o puteți găsi la diverse târguri locale.

Text și foto: Elena POLEARUȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dorin Florea, întâlnire consultativă cu Horațiu Suciu? Ce a spus fostul primar

Distribuie Fostul primar al municipiului Târgu Mureș în perioada 2000-2020, Dorin Florea, a afirmat miercuri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.