Cazuri noi de muncă nedeclarată Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Cazuri noi de muncă nedeclarată

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în decursul lunii mai 2018 au fost efectuate 31 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

“Aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, munca de noapte, transmiterea datelor în Revisal în termenul legal”, a precizat jrs. Eva Man, inspector şef al ITM Mureş.

Cu ocazia verificărilor, au fost identificate 17 persoane care lucrau fără forme legale și două persoane care prestau muncă nedeclarată.

“S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 21 agenți economici, din care zece agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări, inspectorii au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale, din care 19 de avertismente şi 18 amenzi în cuantum de  361.000 lei și s-au dispus 129 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate. Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: întreținere și reparaţii auto, activități silvice, protectie și gardă, lucrări de instalații sanitare, comerț, construcții, întreținere corporală, alte servicii de alimentație”, a precizat jrs. Eva Man.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE