FOTO: Circa o mie de mureşeni, la mitingul PSD din capitală. Vasile Gliga: „A fost mitingul românilor!” Politic
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 4977 Vizualizări

FOTO: Circa o mie de mureşeni, la mitingul PSD din capitală. Vasile Gliga: „A fost mitingul românilor!”

Aproximativ o mie de persoane au reprezentat judeţul Mureş la mitingul organizat sâmbătă, 9 iunie, în capitală, de Partidul Social Democrat (PSD). Delegaţia mureşeană l-a avut în frunte pe Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş, în opinia căruia evenimentul a fost „un miting al românilor” care „s-au săturat să vadă abuzurile din justiţie”.

Mesaje împotriva „abuzurilor din justiţie”

Potrivit liderului PSD Mureş, la miting au participat nu numai mureşeni care s-au deplasat organizat în capitală, ci şi mureşeni care locuiesc în Bucureşti.

„Judeţul Mureş a fost foarte bine reprezentat la miting, aproape o mie de mureşeni au făcut deplasarea în capitală, la care s-au adăugat mulţi mureşeni care stau în Bucureşti şi s-au alăturat grupului din judeţul Mureş. A fost un miting al românilor, până la urmă, nu pot să spun că au fost numai membrii PSD. Am fost mândru să reprezint judeţul Mureş, îmbrăcat în costum în popular, am fost mândru să îi reprezint pe acei oameni care au avut încredere şi m-au trimis în Parlament de două ori”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Vasile Gliga, care a avut două mandate de deputat în Parlamentul României.

Referindu-se la mesajele transmise în cadrul mitingului, liderul PSD Mureş a subliniat că unul dintre acestea a vizat „abuzurile din justiţie” comise de „statul paralel.”

„S-au rostit lozinci împotriva statului paralel. Cred că românii au venit mobilizaţi pentru că şi-au dat seama că totuşi nu se respectă legea, legea e numai pentru unii, pentru alţii, nu, şi că sunt prea multe mandate de ascultare, prea mulţi procurori care au executat doar ordine, fără să ţină cont de lege. Mesajele au fost destul de clare şi cred că românii s-au săturat să vadă şi să audă de abuzurile din justiţie şi au înţeles că e nevoie să iasă în stradă”, a afirmat Vasile Gliga.

„A fost cea mai mare demonstraţie organizată în România”

Totodată, preşedintele social-democraţilor mureşeni a fost de părere că la miting au participat peste 400.000 de persoane.

„Nici nu am crezut că oamenii vor răspunde în număr atât de mare mesajului de mobilizare. Subliniez că a fost mitingul românilor, nu neapărat al PSD-ului. E fals ce spun unii că au fost 100.000 de oameni, în condiţiile în care au fost 150.000 acum un an şi ceva, iar toate bulevardele au fost pline, Kiseleff până la Arcul de Triumf, până la Piaţa Aviatorilor, absolut toate bulevardele din zona Pieţei Victoriei au fost arhipline. Eu zic că au fost mult peste 400.000 de oameni. Nu vor cei din opoziţie să accepte că a fost cea mai mare demonstraţie organizată în România, de la Revoluţie încoace”, a arătat Vasile Gliga.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE