Atenție, crescători de ovine: MADR oferă informații despre un nou sprijin financiar Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

Atenție, crescători de ovine: MADR oferă informații despre un nou sprijin financiar

În Ședința Guvernului din data de 8 iunie a fost aprobată o Hotărâre care modifică HG nr.500/2017, privind aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

Având în vedere că pentru obținerea acestui ajutor de minimis, crescătorii trebuie să facă dovada comercializării cantității de lână și ținând cont de revitalizarea filierei de comercializare a lânii, care a presupus identificarea centrelor de colectare a lânii funcționale sau a unităților de procesare a lânii, a fost necesară prelungirea perioadei de valorificare a lânii, precum și cea pentru depunerea documentelor aferente.

Se prelungește termenul pentru depunerea documentelor justificative.

Astfel, prin actul normativ aprobat se reglementează definirea perioadei de cerere, respectiv 1 iulie 2017 – 1 septembrie 2018. În consecință, se prelungește și termenul pentru depunerea documentelor justificative care să ateste comercializarea producției de lână obținute, 1 septembrie fiind termenul limită.

În mod corespunzător, se prelungește și termenul până la care Direcțiile pentru agricultură județene și a municipiului București întocmesc situația centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, respectiv până la data de 1 octombrie 2018.

Reamintim că valoarea sprijinului financiar este de 1 leu/kg pentru lâna comercializată.

Programul de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii în țara noastră trebuie să asigure atât sporirea numerică a efectivelor de ovine, dar și creșterea eficienței economice prin valorificarea produselor obținute.

Prin acordarea acestei scheme de minimis se urmărește eficientizarea activității sectorului de creștere a ovinelor, în sensul reducerii pierderilor crescătorilor de ovine. De asemenea, acest ajutor va stimula înființarea centrelor de colectare a lânii, va crea noi locuri de muncă și va stabiliza veniturile crescătorilor de ovine.

Sursa: Știri Agricole

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE