Home / Slider / „Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!”, campanie naţională împotriva traficului de persoane

„Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!”, campanie naţională împotriva traficului de persoane

Distribuie

Centrul Regional Târgu-Mureş al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane implementează, la acest moment, Campania naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă „Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!”, parte a proiectului „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor”, implementat la nivel naţional, pe o perioadă de 36 de luni.

Acţiuni în spaţii publice

Potrivit informaţiilor furnizate de comisar şef de poliţie Cristina Gabriela Zaharia, coordonatoarea Centrului Regional Târgu-Mureş al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, activităţile stabilite pentru implementarea proiectului la nivel local implică mai multe acţiuni pentru creşterea gradului de conştientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de fiinţe umane, în parteneriat cu instituţiile şi organizaţiile implicate în prevenirea şi combaterea fenomenului în discuţie.

“Astfel, în perioada 13 – 16 iunie 2018 vor fi derulate acţiuni în spaţii publice frecventate de un public numeros care să vizeze informarea şi sensibilizarea populaţiei privind implicaţiile acestui fenomen,   dimensiunea şi formele de manifestare ale acestuia, în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatării prin muncă. Ne referim aici la centrul municipiului Târgu-Mureş, zona ceasului floral, Platoul Corneşti, zonele din apropierea spaţiilor comerciale – supermarketuri şi Complexul de agrement “ Weekend” din Târgu-Mureş. Aceste activităţi au sprijinul unui partener constant şi implicat în acţiunile pentru protecţia cetăţenilor, cu care există şi un protocol de colaborare, şi anume Direcţia Poliţia Locală Târgu-Mureş care ne va fi alături prin intermediul agenţilor din aparatul propriu  în diseminarea materialelor de prevenire şi în oferirea de sfaturi pentru evitarea situaţiei de pericol. Pe acest considerent, invităm societatea civilă să participe la iniţiativa noastră prin atenţia acordată specialiştilor noştri şi ai Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş, dar şi prin parcurgerea informaţiilor din pliantele primite, care conţin recomandări, indicii care sesizează o situaţie de risc, şi modul de acţiune pentru ieşirea din situaţia de trafic”, a subliniat comisar şef de poliţie Cristina Gabriela Zaharia.

Help line

Campania beneficiază de sprijinul mai multor parteneri, respectiv Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Asociaţia eLiberare, Fundaţia World Vision România, cooperarea vizând  atingerea obiectivelor acesteia.

„Avem convingerea că aceste acţiuni de informare şi prevenire vor contribui la creşterea gradului de conştientizare şi reacţie a publicului faţă de provocările acestui tip de crimă organizată, fiind binevenite orice iniţiative ale celor care vor să susţină eforturile noastre în aceste zile. Help line-ul 0-800-800-678 rămâne în continuare linia telefonică pusă la dispoziţie de către Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane pentru sesizarea situaţiilor de trafic de persoane sau solicitarea de informaţii în scopul evitării situaţiilor care presupun exploatarea vreunei persoane”, a precizat comisar şef de poliţie Cristina Gabriela Zaharia.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.