Home / Cultură / „Ia Românească”, sărbătorită la Târgu-Mureş

„Ia Românească”, sărbătorită la Târgu-Mureş

Distribuie

Asociația Culturală “Doruri Mureșene”, Consiliul Județean Mureș în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, organizează vineri, 15 iunie, de la ora 16.00, în incinta Casei de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş, evenimentul cultural „Ia Românească”.

Ateliere de creaţie populară

În deschiderea manifestării va avea loc un program artistic de poezie și muzică susținut de Iulian Praja, Simina Cota, Anca Branea, Anton Grama, Vasile Crișan, Ioan Conțiu și David Fulop. În cadrul evenimentului vor avea loc ateliere de creație populară coordonate de meșteri populari ai județului Mureș: Rafila Moldovan, Victoria Fodor, Mariana Deac și Maria Dumitru, care vor arăta publicului cum se confecționează o ie – cămașă populară.

„Un moment important va fi susținut de doamna lector Livia Marc de la Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș, care va vorbi despre importanța și semnificația iei românești. Pe scena acestei sărbători vor evolua numeroși invitați, interpreți de muzică populară și ansambluri de dansuri populare, menite să îmbogățească evenimentul: Maria Butilă, Anca Branea, Liviu Dascăl, Costi Dumitru, Monica Pîrlea, Ioan Cristian Țăran, Raluca Focșan Bogătean, Iulia Maier, Aurel Cupșa, Alexandra Bugnar, Adriana Dunca, Mădălina Mureșan, Daiana Suceava, Adriana Niculici, Alex Naghi și ansamblurile de dansurile populare “Spice Mureșene” și „Flori Sîngeorzene”. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra „Hora” a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară” Reghin, dirijată de profesorul Ioan Conțiu”, a precizat Iuliu Praja, director-manager al Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş.

Evenimentul îl are ca director artistic pe Costi Dumitru şi va fi prezentat de Mihai Teodor Naşca.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.