Share

Home / Cultură / „Ia Românească”, sărbătorită la Târgu-Mureş

„Ia Românească”, sărbătorită la Târgu-Mureş

Asociația Culturală “Doruri Mureșene”, Consiliul Județean Mureș în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, organizează vineri, 15 iunie, de la ora 16.00, în incinta Casei de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş, evenimentul cultural „Ia Românească”.

Ateliere de creaţie populară

În deschiderea manifestării va avea loc un program artistic de poezie și muzică susținut de Iulian Praja, Simina Cota, Anca Branea, Anton Grama, Vasile Crișan, Ioan Conțiu și David Fulop. În cadrul evenimentului vor avea loc ateliere de creație populară coordonate de meșteri populari ai județului Mureș: Rafila Moldovan, Victoria Fodor, Mariana Deac și Maria Dumitru, care vor arăta publicului cum se confecționează o ie – cămașă populară.

„Un moment important va fi susținut de doamna lector Livia Marc de la Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș, care va vorbi despre importanța și semnificația iei românești. Pe scena acestei sărbători vor evolua numeroși invitați, interpreți de muzică populară și ansambluri de dansuri populare, menite să îmbogățească evenimentul: Maria Butilă, Anca Branea, Liviu Dascăl, Costi Dumitru, Monica Pîrlea, Ioan Cristian Țăran, Raluca Focșan Bogătean, Iulia Maier, Aurel Cupșa, Alexandra Bugnar, Adriana Dunca, Mădălina Mureșan, Daiana Suceava, Adriana Niculici, Alex Naghi și ansamblurile de dansurile populare “Spice Mureșene” și „Flori Sîngeorzene”. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra „Hora” a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară” Reghin, dirijată de profesorul Ioan Conțiu”, a precizat Iuliu Praja, director-manager al Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş.

Evenimentul îl are ca director artistic pe Costi Dumitru şi va fi prezentat de Mihai Teodor Naşca.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

70 de preoţi ortodocşi din Mureş, donatori de sânge

Aproximativ 70 de preoţi ortodocşi din cele cinci protopopiate ale judeţului Mureş – Târgu-Mureş, Reghin, …

Share
Share