Home / Administratie / Mureşul Rezidenţial 2018. Comuna Cristeşti, în expansiune imobiliară

Mureşul Rezidenţial 2018. Comuna Cristeşti, în expansiune imobiliară

Distribuie

Primarul comunei Cristeşti, Kovács Edit, răspunde în rândurile de mai jos la câteva întrebări legate de dezvoltarea imobiliară a localităţii aflată în imediata apropiere a municipiului Târgu-Mureş, pe DN 15 E60, în direcţia de mers către Luduş şi Cluj Napoca.

Reporter: Care sunt modalităţile prin care Primăria comunei Cristeşti sprijină investitorii care doresc să construiască sedii de afaceri sau ansambluri rezidenţiale pe raza comunei Cristeşti?

Kovács Edit, primarul comunei Cristeşti: Din punct de vedere al sprijinului acordat investitorilor, s-a colaborat şi se colaborează în continuare pentru identificarea de noi amplasamente, astfel încât acestea să corespundă scopului dorit, cât şi identificarea proprietarilor de terenuri, iar pentru demararea lucrărilor, Primăria comunei Cristeşti solicită în numele beneficiarilor întocmirea documentaţiilor de urbanism.

Rep.: Câte solicitări există la nivelul Primăriei comunei Corunca în anul 2017, respectiv în 2018, pentru autorizaţii PUZ – construire ansambluri rezidenţiale, case sau blocuri de locuinţe?

K.E.: În cursul anului 2017, s-au solicitat un număr de două documentaţii de urbanism PUZ şi o documentaţie PUD, iar în cursul anului 2018 de asemenea s-au solicitat un număr de două documentaţii PUZ.

Rep.: Care sunt zonele cele mai solicitate de dezvoltatorii imobiliari din localitatea Cristeşti?

K.E.: Solicitările cele mai frecvente au fost în localitatea Cristeşti, în zona Căminului Cultural Cristeşti, în zona străzii Florilor şi a străzii Viilor, lângă SC Materom SRL.

Rep.: Care este media anuală a numărului de autorizaţii de construire eliberate de Primăria comunei Cristeşti în perioada 2014-2018?

K.E.: Media anuală a numărului de autorizaţii de construire emise în perioada 2014-2018, pentru construcţii de locuinţe este de 15 locuinţe/an, din media totală de 49 de autorizaţii/an emise.

Rep.: Care este termenul mediu pentru eliberarea unei autorizaţii de construire?

K.E.: Termenul mediu pentru eliberarea unei autorizaţii de construire este de zece zile.

Rep.: Cum vedeţi în perspectivă dezvoltarea imobiliară a comunei Cristeşti?

K.E.: Având în vedere tendinţa locuitorilor din municipiului Târgu-Mureş de a se muta la case particulare în localităţile limitrofe municipiului, din blocurile de locuinţe, pentru ca aceştia să fie mai aproape de locurile de muncă şi unele obiective importante, în acest sens noi preconizăm o perspectivă bună de dezvoltare a comunei, din punct de vedere al construcţiei şi achiziţionării de locuinţe, singurul indiciu care în prezent ne este încă nefavorabil este combinatul Azomureş, care este situat la o distanţă mică de localitatea Cristeşti.

Rep.: Care a fost dinamica numărului de unităţi locative, case şi apartamente, din comuna Cristeşti, în perioada 2014-2018?

K.E.: Numărul total de unităţi locative noi construite precum şi cele achiziţionate, case de locuit existente, în perioada 2014-2018 a fost de circa 176 de locuinţe.

A consemnat Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Ministrul Educației, ședință cu directorii de unități școlare din județul Mureș

Distribuie Ministrul Educației din România, Ligia Deca, efectuează joi, 28 martie, o vizită de lucru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.