Share

Home / Social / Pregătiţi pentru… vacanţă în siguranţă? Pe scurt despre siguranţa în traficul rutier

Pregătiţi pentru… vacanţă în siguranţă? Pe scurt despre siguranţa în traficul rutier

Nu doar în vacanţă, ci în fiecare zi, educaţia rutieră este educaţie pentru viaţă. Aşa cum încercăm să obişnuim copiii să spună „te rog” şi „mulţumesc”, sau cum să ţină un creion în mână ori să salute, tot aşa trebuie să le conturăm alte obiceiuri… de viaţă:  cum circulă pe stradă, cum traversează, unde stau în maşină.

Locul copilului în maşină este în spate! Da, va vrea copilul în faţă, poate va plânge la început, dar e datoria noastră să îi protejăm. Câte nu vor copiii? Dar ce ştim că le dăunează sau îi pune în pericol, nu primesc. Nu acesta este rolul părintelui, adultului, să îl protejeze până vor fi capabili să ia decizii? Aşadar, explicaţi copiilor, iar până înţeleg explicaţiile,  pur şi simplu obişnuiţi-i să respecte această regulă.

Despre traversare, pe scurt: prin locuri marcate, la culoarea verde a semaforului. Orice ar fi, înainte ne asigurăm! De ce? Vor înţelege repede că unii şoferi pot fi neatenţi sau pot avea defecţiuni la maşină. Pietonii se opresc mult mai uşor decât maşina, aşadar… atenţie! Orice le spunem însă, dacă le vom da exemplu greşit, toată „teoria” va fi în zadar.

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă propune pentru această săptămână, pe scurt, câte un subiect în fiecare zi, ce vizează în special siguranţa copiilor. Vă invităm să alocaţi 10 minute pentru a vă asigura că cei mici – şi nu doar ei – cunosc regulile elementare pentru siguranţa lor!

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Explorează natura prin intermediul proiectului „Școala de mers pe munte”

Iulian Gabor, coordinator proiecte în cadrul Asociației Tășuleasa Social a făcut miercuri, 5 iunie, un …

Share
Share