Share

Home / Administratie / Obţinerea actului de identitate, obligaţia cetăţeanului!
????????????????????????????????????

Obţinerea actului de identitate, obligaţia cetăţeanului!

Urmare Dispoziţiei comune a Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date Bucureşti şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, în perioada următoare se vor desfăşura la nivel naţional activităţi de verificare în teren pentru punerea în legalitate a minorilor cu vârsta între 14-18 ani şi a persoanelor majore care figurează în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor cu domiciliul în România, care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate.

1.594 de mureşeni, în neregulă

Potrivit informaţiilor furnizate de Codruţa Sava, director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş, la nivelul judeţului Mureş sunt în evidenţe un număr de 1.549 persoane, din care: 422 tineri cu vârsta între 14 – 18 ani care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani şi 1.127 persoane majore care figurează cu domiciliul în judeţul Mureş şi nu au solicitat eliberarea primului act de identitate în termenul legal.

„Conform prevederilor articolului 12 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, cu modificările şi completările ulterioare: începând cu vârsta de 14 ani, cetăţenilor români li se eliberează acte de identitate. În termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, cetăţenii români sunt obligaţi să solicite eliberarea actului de identitate. Pe această cale, facem un apel la persoanele care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate să se prezinte de îndată la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care arondează localitatea de domiciliu, în vederea obţinerii acestuia”, a transmis Codruţa Sava.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Program nou la bazinul de înot din Luduş

Începând din anul 2015, „Bazinul de înot didactic” din oraşul Luduş a devenit o atracţie …

Share
Share