Partidul România Noastră propune o Lege pentru respectarea Constituției României Politic
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 798 Vizualizări

Partidul România Noastră propune o Lege pentru respectarea Constituției României

Gheorghe Funar, președintele interimar al Partidului România Noastră, a participat la o conferință de presă la Târgu-Mureş, alături de Ovidiu Danteș (Președinte fondator al P.R.N.) și Petru-Florin Oproiescu (Președinte al Uniunii Vatra Românească), cu ocazia lansării programului P.R.N. Printre inițiativele partidului se numără și o propunere legislativă privind respectarea Constituției României. Aceasta are trei articole:

Articolul 1: Încălcarea prevederilor Constituției României se pedepsește cu închisoare pe timp de 2 ani.
Articolul 2: Persoana care a încălcat dispozițiile Constituției României este arestată în maxim 24 de ore și judecată în stare de arest, în procedură de urgență.
Articolul 3: Pedeapsa închisorii nu poate fi redusă. Cel condamnat nu poate fi grațiat.

„Noi, cei din Partidul România Noastră, am găsit o soluție legislativă pe care, prin intermediul mass-mediei, o facem cunoscută Guvernului. În opinia mea, în ședința de joi, săptămâna aceasta, Guvernul o poate adopta prin ordonanță și se rezolvă inclusiv punerea în aplicare a deciziei Curții Constituționale cu referire la șefa Direcției Naționale Anticorupție. Această propunere legislativă o trimitem în cursul zilei de astăzi (13 iunie, n.r.) la Guvernul României care o poate adopta în procedură de urgență printr-o ordonanță de urgență, joi. O trimitem și la parlamentari patrioți care să o înregistreze ca propunerea lor legislativă sau unor partide politice și apoi, parcurgând demersul prin Parlamentul României, dar este de durată, căci vine și vacanța parlamentară, și s-ar putea ca abia în toamnă să se adopte legea. Cea mai rapidă procedură este ordonanța de urgență, este la îndemâna Guvernului, și îl obligă și pe președintele Iohannis să respecte Constituția” a declarat Gheorghe Funar.

Uși deschise pentru naționaliștii autentici

Unul dintre parlamentarii „patrioți” menționați de Gheorghe Funar este Bichineț Corneliu, plecat din Vatra Românească, din Partidul Unității Naționale Române, pe care președintele interimar al Partidului România Noastră îl așteaptă să vină în partidul proaspăt lansat.

Referitor la numărul parlamentarilor care ar putea să se alăture formațiunii politice Partidul România Noastră, Gheorghe Funar a făcut o precizare: „Ușile partidului nostru sunt deschise. Îi așteptăm pe parlamentarii patrioți care vor să vină în partidul nostru și să devenim partid parlamentar de acum. Nu am început discuții fiindcă nu sunt adeptul racolării de parlamentari. Eu sunt împotriva acestei practici care există în Parlamentul României.”

La final, Gheorghe Funar a subliniat că activitatea sa în cadrul Parlamentului României a fost prodigioasă: „Am fost în Parlamentul României în mandatul 2004-2008. Trebuie să mă laud că am avut cea mai bogată activitate în Parlament de când există Parlament, de la Alexandru Ioan Cuza. Până în prezent am avut 328 de propuneri legislative și peste 5000 de intervenții la microfon în Parlamentul României, pe sute de legi.”

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE